Για το Κέντρο Ημέρας Αμαρουσίου καλέστε εδώ
Για το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας καλέστε εδώ
Για τις Κινητές Μονάδες ΒΑ και Δ Κυκλάδων καλέστε εδώ
Για το πρόγραμμα υποστήριξης προσφύγων καλέστε εδώ
Previous
Next
EPAPSY_LOGO_GR

«ΜΙΛΑ! It’s OK»: Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας & Μουσικής

Λίγα λόγια για την καμπάνια

Το “ΜΙΛΑ! It’s OK” βασίζεται στην πεποίθηση ότι ο ανοιχτός διάλογος διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας και επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τη δύναμη της μουσικής για να οικοδομήσει μια κοινότητα η οποία απορρίπτει το στίγμα και θέτει σε προτεραιότητα την ψυχική υγεία.

Γνωρίζοντας πως το 1/4 των ανθρώπων στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγειάς, η μουσική κοινότητα βρίσκεται σε εξέχουσα θέση για να αναβαθμίσει τη συζήτηση για την ψυχική υγεία. Η ζωντανή μουσική και η τέχνη έχουν την απαράμιλλη ικανότητα να συνδέονται με τις καρδιές των ανθρώπων και λειτουργούν ως καταλύτης αλλαγής.

Οι μουσικές εκδηλώσεις ενισχύουν το κοινοτικό αίσθημα, οικοδομούν την ενσυναίσθηση και έχουν την ικανότητα να εμπνέουν τη δράση. Αξιοποιώντας την επιρροή και την εμβέλεια της μουσικής κοινότητας, πιστεύουμε ότι μπορούμε να σπάσουμε το στίγμα που περιβάλλει την ψυχική υγεία και να ενθαρρύνουμε τις ανοιχτές συζητήσεις.

Η καμπάνια ευαισθητοποίησης «ΜΙΛΑ! It’s OK» αφορά την πραγματοποίηση πέντε Μουσικών Φεστιβάλ τα οποία έχουν ως στόχο την ενίσχυση του αισθήματος του ανήκειν, την προαγωγή του διαλόγου και την προώθηση της δράσης της καλής ψυχικής υγείας για όλους μέσω της δύναμης της μουσικής.

🎊 5 ΦΕΣΤΙΒΑΛ

📍 Λαμία

📍 Λάρισα

📍 Σύρος

📍 Αθήνα

📍 Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία. Μέσα από τη μουσικοθεραπεία, την εικαστική ψυχοθεραπεία, το ψυχόδραμα, τη χοροθεραπεία και την αστική τέχνη του δρόμου (urban street art), οι συμμετέχοντες θα συμμετάσχουν σε μεταμορφωτικές εμπειρίες που καλλιεργούν τη συναισθηματική ευημερία. Τα εργαστήρια αυτά προσφέρουν καινοτόμες προσεγγίσεις για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας, προωθώντας τη δημιουργικότητα, την αυτοέκφραση και τη συμμετοχή στην κοινότητα.

🎭 ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

✅ Μουσικοκινητική

✅ Urban street art

✅ Art therapy

✅ Δραματοθεραπεία

✅ Ομάδα χαλάρωσης

✅ Βιωματικό εργαστήριο

✅ Brave Talk (σε συνεργασία με τη Maybelline NY)

Το «ΜΙΛΑ! It’s OK» επεκτείνει τον αντίκτυπό της μέσω πρόσθετων δραστηριοτήτων που ενισχύουν τη σημασία της ενσυναίσθησης, αποσκοπούν στον αποστιγματισμό και δημιουργούν μια συλλογική αφήγηση αυθεντικότητας. Καλλιτέχνες θα ηχογραφήσουν και θα εκδώσουν ένα μουσικό άλμπουμ, οργανώσεις θα συμμετάσχουν με περίπτερα παρέχοντας πόρους και υποστήριξη σε όσους έχουν ανάγκη, ειδικοί και άτομα που έχουν αντιμετωπίσει προκλήσεις ψυχικής υγείας θα πραγματοποιήσουν ομιλίες και διαλόγους, και γνωστοί καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν σε μια φωτογραφική καμπάνια η οποία θα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα που ενθαρρύνει τον ανοιχτό διάλογο για την ψυχική υγεία.

Δωρεά SNF-Release Athens, με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ)

Μετάβαση στο περιεχόμενο
This site is registered on wpml.org as a development site.