Για το Κέντρο Ημέρας Αμαρουσίου καλέστε εδώ
Για το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας καλέστε εδώ
Για τις Κινητές Μονάδες ΒΑ και Δ Κυκλάδων καλέστε εδώ
Για το πρόγραμμα υποστήριξης προσφύγων καλέστε εδώ
Previous
Next
EPAPSY_LOGO_GR

MESUR (Mental Health Support for Ukrainian Refugees)

Υποστήριξη της ψυχικής υγείας των προσφύγων από την Ουκρανία

Το MESUR είναι ένα διετές έργο που περιλαμβάνει επτά εταίρους από έξι χώρες (Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ουγγαρία, Πολωνία) χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ, με στόχο τη βελτίωση της ψυχικής υγείας εκτοπισμένων πληθυσμών, με ιδιαίτερη έμφαση στους πρόσφυγες της Ουκρανίας.

Λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου, πολλοί άνθρωποι που ζουν στην Ουκρανία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και έχουν βιώσει έντονο τραύμα. Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της ψυχικής υγείας και της ψυχολογικής ευημερίας των μεταναστών και των προσφύγων, με ιδιαίτερη έμφαση στα άτομα που εγκατέλειψαν την Ουκρανία λόγω του πολέμου. Ο βασικός στόχος του προγράμματος είναι η μετάφραση του διαδικτυακού εργαλείου αυτοβοήθειας και του ιστότοπου iFightDepression στα ουκρανικά και τα ρωσικά και η διανομή τους σε εκτοπισθέντα άτομα από την Ουκρανία.

Tο website και το δωρεάν εργαλείο αυτοδιαχείρισης είναι διαθέσιμα στην ουκρανική και τη ρωσική γλώσσα ενώ πάνω από 100 guides έχουν εκπαιδευτεί στη χορήγησή του.

Περισσότερες πληροφορίες για το MESUR θα βρείτε στο https://ifightdepression.com/en/mesur

Το εργαλείο iFightDepression είναι ένα διαδικτυακό πρόγραμμα αυτοδιαχείρισης για άτομα που αντιμετωπίζουν ηπιότερες μορφές κατάθλιψης. Είναι δωρεάν και προορίζεται να βοηθήσει τα άτομα να αυτοδιαχειριστούν τα συμπτώματα της κατάθλιψης και να προωθήσει την ανάρρωση. Το εργαλείο είναι «καθοδηγούμενο» που σημαίνει ότι χρησιμοποιείται με την υποστήριξη ενός εκπαιδευμένου καθοδηγητή (guide) επαγγελματία υγείας (γενικού ιατρού ή ψυχοθεραπευτή).

Περισσότερες πληροφορίες για το iFightDepression tool μπορείτε να βρείτε στο  https://tool.ifightdepression.com/gr-AD/se . Εάν είστε επαγγελματίας υγείας που επιθυμείτε να εκπαιδευτείτε στη χρήση του εργαλείου ή ενδιαφερόμενος που αναζητά επαγγελματία που το χορηγεί, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στο https://guides.ifightdepression.com/

Μετάβαση στο περιεχόμενο
This site is registered on wpml.org as a development site.