Για το Κέντρο Ημέρας Αμαρουσίου καλέστε εδώ
Για το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας καλέστε εδώ
Για τις Κινητές Μονάδες ΒΑ και Δ Κυκλάδων καλέστε εδώ
Για το πρόγραμμα υποστήριξης προσφύγων καλέστε εδώ
Previous
Next
EPAPSY_LOGO_GR

BRAVE TOGETHER

Το άγχος και η κατάθλιψη στους νέους αναμένεται να αποτελέσει τον #1 κίνδυνο υγείας ως το 2030. Παράλληλα, η πλειονότητα των νέων δεν λαμβάνει θεραπεία, φοβούμενη το κοινωνικό στίγμα αλλά και μη γνωρίζοντας πού να απευθυνθεί.

Το BRAVE TOGETHER αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοβουλία για την υποστήριξη των νέων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες που σχετίζονται με το άγχος, τις συμπεριφορικές διαταραχές και τα καταθλιπτικά συμπτώματα.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η ΕΠΑΨΥ υλοποιεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το B.R.A.V.E Talk, μια διαδραστική εκπαίδευση η οποία απευθύνεται σε νέους 15 ετών και άνω, σε συνεργασία με τη MAYBELLINE NY, της εταιρείας L’Oréal Hellas, , στοχεύοντας στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε 2.500 νέους και στην καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος γύρω από το άγχος και την κατάθλιψη​.

Το “BRAVE TALK” είναι μια δωρεάν εκπαίδευση που πραγματοποιείται από επαγγελματίες και βοηθάει τους νέους να καταλαβαίνουν καλύτερα και να εντοπίζουν πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα ψυχικής υγείας, προσφέροντάς τους παράλληλα τα εργαλεία για να υποστηρίζουν τους εαυτούς τους και τους φίλους όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η εκπαίδευση έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις ειδικές ανάγκες τους και στοχεύει στην εκπαίδευσή τους ώστε να μπορούν να παρέχουν με τη σειρά τους 1:1 στήριξη​.

Στο πλαίσιο του BraveTogether, διευρύνεται η δυνατότητα πρόσβασης σε 1:1 ψυχική στήριξη σε μεγάλη κλίμακα μέσω της χρήσης ειδικής τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης νέων με συμπτώματα καταθλιπτικής και αγχώδους διαταραχής. Η γραμμή υποστήριξης ​στελεχώνεται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας που έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση για τη διαχείριση των αιτημάτων.

Τέλος, προβλέπεται η δημιουργία ενημερωτικού-υποστηρικτικού υλικού και FAQ με χρήσιμες ερωτοαπαντήσεις σχετικά με την αναγνώριση και την αυτοδιαχείριση συμπτωμάτων άγχους και κατάθλιψης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο
This site is registered on wpml.org as a development site.