Για το Κέντρο Ημέρας Αμαρουσίου καλέστε εδώ
Για το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας καλέστε εδώ
Για τις Κινητές Μονάδες ΒΑ και Δ Κυκλάδων καλέστε εδώ
Για το πρόγραμμα υποστήριξης προσφύγων καλέστε εδώ
Previous
Next
EPAPSY_LOGO_GR

Ημερίδα λήξης προγράμματος «Προαγωγή της Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας στην Π.Ε. Κυκλάδων»

Η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), σε συνεργασία με την CMT Prooptiki, σας προσκαλούν στην Ημερίδα Λήξης του Προγράμματος «Προαγωγή της ισότητας των φύλων και καταπολέμηση της έμφυλης βίας».

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 12:00 – 16:00 | Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» (Ακαδημίας 50, Αθήνα)

🔗 Δηλώσεις συμμετοχής

🔗 Πρόγραμμα Ημερίδας

Το πρόγραμμα επιδιώκει να αναδείξει και να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές διαστάσεις που λαμβάνουν τα διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά έμφυλης βίας στη χώρα μας και να προαγάγει την ισότητα των φύλων. Ξεκινά από τα νησιά των Κυκλάδων, όπου δραστηριοποιούνται οι Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας της ΕΠΑΨΥ, και συνεχίζει τις δράσεις του πανελλαδικά. Τελικός στόχος του έργου είναι η ενημέρωση του κοινού και η δημιουργία εκπαιδευμένων επαγγελματιών ψυχικής υγείας και προσώπων επιρροής, όπως εκπαιδευτικούς, δημοσιογράφους, αστυνομικούς κ.ά., που να μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στη διάχυση της γνώσης γύρω από θέματα έμφυλης βίας και στην προαγωγή της ισότητας των φύλων στις κοινότητες τους.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε την περίοδο Μάρτιος 2022 – Απρίλιος 2024, στην οποία πραγματοποιήθηκε πλήθος δράσεων δέσμευσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης, (webinars, Ημερίδες, πλατφόρμα e-learning, κ.ά. ), καθώς και καινοτόμες προσεγγίσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για θέματα έμφυλης ισότητας (Θεατρική παράσταση, βιωματικά εργαστήρια, δημιουργία animation video, έκδοση e-book) κ.α.

Το έργο “Προαγωγή της Ισότητας των φύλων και καταπολέμηση της έμφυλης βίας στην Π.Ε. των Κυκλάδων» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) και εταίρο την CMTProoptiki. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους €15 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στηνπροάσπιση τωνανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο
This site is registered on wpml.org as a development site.