Για το Κέντρο Ημέρας Αμαρουσίου καλέστε εδώ
Για το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας καλέστε εδώ
Για τις Κινητές Μονάδες ΒΑ και Δ Κυκλάδων καλέστε εδώ
Για το πρόγραμμα υποστήριξης προσφύγων καλέστε εδώ
Previous
Next
EPAPSY_LOGO_GR

Colors and Minds – Όταν η Τέχνη συναντά τον Ψυχοκοινωνικό Τομέα

Το Colors & Minds – Βιωματικό Εικαστικό Πρόγραμμα Εξοικείωσης Νέων με τον Ψυχοκοινωνικό Τομέα συνδιαμορφώνεται από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.), την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ) και την εθελοντική καλλιτεχνική πρωτοβουλία Talks & Crafts.

Το Βιωματικό Εικαστικό Πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν νέοι γενικού πληθυσμού (φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, του Κέντρου Τέχνης και Ψυχοθεραπείας και εθελοντές) και λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, θα αξιοποιήσει την τέχνη ως δίαυλο επικοινωνίας, για την κατανόηση και την αποδοχή του κόσμου γύρω μας, με στόχο τη δημιουργία μιας κοινωνίας πιο φιλικής για όλους.

Ορμώμενοι από το έργο του Βλάση Κανιάρη, Το Κουτσό (1974), οι συμμετέχοντες καλούνται να χρησιμοποιήσουν διαφορετικά εικαστικά μέσα (ζωγραφική, φωτογραφία/βίντεο, γλυπτική, εγκατάσταση και performance και κείμενο), για να εξερευνήσουν βιωματικά τη σύγχρονη τέχνη, με αρωγό τις διαφορετικές εννοιολογικές πτυχές του συγκεκριμένου έργου.

Το Colors and Minds θα υλοποιηθεί στο ΕΜΣΤ από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Μάιο του 2024. Θα ακολουθήσει τριήμερη παρουσίαση των έργων που θα δημιουργηθούν από τους συμμετέχοντες.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: https://www.emst.gr/learning/educational-programmes/colors-and-minds

Μετάβαση στο περιεχόμενο
This site is registered on wpml.org as a development site.