Για το Κέντρο Ημέρας Αμαρουσίου καλέστε εδώ
Για το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας καλέστε εδώ
Για τις Κινητές Μονάδες ΒΑ και Δ Κυκλάδων καλέστε εδώ
Για το πρόγραμμα υποστήριξης προσφύγων καλέστε εδώ
Previous
Next
EPAPSY_LOGO_GR

Νέες δομές ψυχικής υγείας στη Θεσσαλονίκη

Η ΕΠΑΨΥ, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, την ΑΜΚΕ “Με νέα Διάθεση” και την ΠΕΨΑΕΕ, διοργάνωσε την Ημερίδα με θέμα «Ψυχική Υγεία στην Κοινότητα, στην Πόλη της Θεσσαλονίκης» υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι τέσσερις νέες δομές ψυχικής υγείας που ξεκινούν τη λειτουργία τους στην πόλη.

Οι διεπιστημονικές ομάδες της ΕΠΑΨΥ παρουσίασαν το νέο Κέντρο Ημέρας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής «Διάθεση» (Θουκυδίδου και Γ. Σουρή 10, Καλαμαριά) και τη Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση «ΠΝΟΕΣ SKG» (Βασιλίσσης Όλγας 93, Θεσσαλονίκη) ενώ οι ομάδες της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ παρουσίασαν το Κέντρο Ημέρας Οικογένειας-Connect Family και το Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων-ΙΑΣΙΣ At Work.

Το Σάββατο 07/05/2023, πραγματοποιήσαμε τα εγκαίνια του Κέντρου Ημέρας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής “Διάθεση” στην Καλαμαριά. Πρόκειται για την πρώτη εξειδικευμένη υπηρεσία για διαταραχές πρόσληψης τροφής που δημιουργείται στην περιφέρεια. Το Κέντρο Ημέρας θα παρέχει υπηρεσίες σε έφηβους και νεαρούς ενήλικες πάσχοντες από διαταραχές πρόσληψης τροφής καθώς και στις οικογένειές τους. Η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινότητα, καθώς και οι δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και δικτύωσης που προβλέπονται, αποτελούν αναγκαίες παρεμβάσεις για την έγκαιρη πρόσβαση στη θεραπεία των πασχόντων. Το Κέντρο Ημέρας θα λειτουργήσει, επίσης, ως φορέας εκπαίδευσης επαγγελματιών ψυχικής υγείας σε σχέση με το συγκεκριμένο αντικείμενο, ενώ η ερευνητική εργασία και η παραγωγή επιστημονικού έργου θα αποτελούν διαρκή μέριμνα.

Επικοινωνία με το Κέντρο Ημέρας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής “Διάθεση”:
Διεύθυνση: Θουκυδίδου και Γ. Σουρή 10, Καλαμαριά
Τηλέφωνο: 2314071600

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση των Κέντρων Ημέρας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν το ενημερωτικό έντυπο εδώ. Για τη Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση, εδώ.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Μετάβαση στο περιεχόμενο
This site is registered on wpml.org as a development site.