Για το Κέντρο Ημέρας Αμαρουσίου καλέστε εδώ
Για το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας καλέστε εδώ
Για τις Κινητές Μονάδες ΒΑ και Δ Κυκλάδων καλέστε εδώ
Για το πρόγραμμα υποστήριξης προσφύγων καλέστε εδώ
Previous
Next
EPAPSY_LOGO_GR

Εγκαίνια της Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση “ΠΝΟΕΣ Ath”

Με τεράστια επιτυχία, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 και ώρα 10:00 π.μ. τα εγκαίνια της Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση “ΠΝΟΕΣ Ath”στη Μεγάλου Αλεξάνδρου 48, Μαρούσι.

Τη μονάδα εγκαινίασε η Υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων, κα Ζωή Ράπτη και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου.  Η μονάδα στεγάζεται σε εγκατάσταση που παραχώρησε ο Δήμος Αμαρουσίου στην ΕΠΑΨΥ, στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη με τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ).

Ο κ. Αμπατζόγλου παρομοίασε τη νέα μονάδα με μια μεγάλη αγκαλιά που κλείνει μέσα της όσους έχουν ανάγκη και υπογράμμισε πως αποτυπώνει το πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αμαρουσίου. Η κα Ράπτη επισήμανε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης των νέων και της αποστιγματοποίησης της ψυχικής νόσου.

Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, η Αντιπεριφερειάρχης του Β. Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Περιφέρειας Αττικής, Γιάννης Κεχρής, η Αντιπεριφερειάρχης  Κοινωνικής Πολιτικής & Πολιτισμικής Ανάπτυξης, Πολυτίμη Λεονάρδου, ο Γραμματέας Τομέα Υγείας ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Μπουλμπασάκος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, Πέτρος Κόνιαρης,  ο ομότιμος καθηγητής και ιδρυτής της ΕΠΑΨΥ, Στέλιος Στυλιανίδης, ο ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της ΕΠΑΨΥ, Βενετσάνος Μαυρέας,  εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης, εργαζόμενοι καθώς και πλήθος κόσμου.

Η Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης θα παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε έφηβους και νεαρούς ενήλικες που βιώνουν για πρώτη φορά ψυχωσικό επεισόδιο, όπως και στις οικογένειές τους. Ο σκοπός της λειτουργίας της μονάδας είναι να απευθυνθεί με την πολυκλαδική ομάδα της στις πολύπλευρες και πολυεπίπεδες ανάγκες που μπορεί να παρουσιάσει ένα άτομο με πρώτο ψυχωσικό επεισόδιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση των Μονάδων Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν το ενημερωτικό έντυπο εδώ.

Στοιχεία επικοινωνίας με τη Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση «ΠΝΟΕΣ Ath»:

Μεγάλου Αλεξάνδρου 48, 15124 Μαρούσι, Αττική

T.: +30 21100 14837

e-mail: pnoes.ath@epapsy.gr

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Μετάβαση στο περιεχόμενο
This site is registered on wpml.org as a development site.