Για το Κέντρο Ημέρας Αμαρουσίου καλέστε εδώ
Για το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας καλέστε εδώ
Για τις Κινητές Μονάδες ΒΑ και Δ Κυκλάδων καλέστε εδώ
Για το πρόγραμμα υποστήριξης προσφύγων καλέστε εδώ
Previous
Next
EPAPSY_LOGO_GR

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝ (ΔΠ+) Ατομική ψυχολογική βοήθεια για ενήλικες που έχουν πληγεί από δυσφορικό στρες σε κοινότητες με αντιξοότητες

Επιστημονική επιμέλεια: Χρυσοβαλάντης Παπαθανασίου.
Μετάφραση – Πολιτισμική προσαρμογή: Αγγελική Μενεδιάτου, Αικατερίνη Κουγιουμτζή, Στέλλα Παντελίδου και Πέπη Μπελέκου.
Η μετάφραση και η δημοσίευση της έκδοσης στα ελληνικά πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος – SOS Children’s Villages Greece.

Αυτό το εγχειρίδιο περιγράφει μια χαμηλής έντασης ψυχολογική παρέμβαση που ονομάζεται Διαχείριση Προβλημάτων Συν (ΔΠ+) για ενήλικες που έχουν πληγεί από δυσφορικό στρες σε κοινότητες που έχουν εκτεθεί σε αντιξοότητες. Τα εργαλεία της CBT έχουν προσαρμοστεί για να εφαρμοστούν σε κοινότητες που δεν έχουν πολλούς ειδικούς. Για να εξασφαλιστεί η μέγιστη χρήση, η παρέμβαση αναπτύσσεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με κατάθλιψη, άγχος και στρες, είτε αυτά έχουν εκτεθεί σε αντιξοότητες που έχουν προκαλέσει αυτά τα προβλήματα είτε όχι. Μπορεί να εφαρμοστεί για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και της ψυχοκοινωνικής ευημερίας, ανεξάρτητα από το πόσο σοβαρά είναι τα προβλήματα των ανθρώπων. Η αξία της παρέμβασης ΔΠ+ έχει επιβεβαιωθεί μέσω ανεξάρτητων τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών στο Πακιστάν και την Κένυα.

Διαβάστε την ελληνική μετάφραση του Εργαλείου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο
This site is registered on wpml.org as a development site.