Για το Κέντρο Ημέρας Αμαρουσίου καλέστε εδώ
Για το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας καλέστε εδώ
Για τις Κινητές Μονάδες ΒΑ και Δ Κυκλάδων καλέστε εδώ
Για το πρόγραμμα υποστήριξης προσφύγων καλέστε εδώ
Previous
Next
EPAPSY_LOGO_GR

Πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα δημιουργικά εργαστήρια στη Σίφνο

Πραγματοποιήθηκαν στη Σίφνο τα δύο πρώτα δημιουργικά εργαστήρια στις 21 & 28 Οκτωβρίου 2023. Στο πρώτο συμμετείχαν έφηβοι μέσης εκπαίδευσης και στο δεύτερο γονείς και εκπαιδευτικοί του νησιού.

Οι δράσεις αυτές σχεδιάστηκαν επειδή ο αναστοχασμός και η έκφραση βιωμάτων, σκέψεων και συναισθημάτων μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι και την καλλιτεχνική δημιουργία, αποτελούν πανίσχυρους τρόπους για την προαγωγή της έμφυλης ισότητας και την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Tα δημιουργικά εργαστήρια αποτελούν έναν ασφαλή, συμπεριληπτικό τόπο συνάντησης όπου εκπαιδεύουν, ευαισθητοποιούν και ενθαρρύνουν τον αναστοχασμό σχετικά με τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω εργαστηρίων συνδημιουργίας εφήβων, εκπαιδευτικών και γονέων με την καθοδήγηση ειδικών ψυχικής υγείας είναι η δημιουργία ενός πρωτοποριακού video animation με θέμα την εμφυλη ισότητα που θα χρησιμεύει ως εργαλείο εκπαίδευσης σε αυτό το θέμα.

Οι συμμετέχοντες διερευνούν στις συναντήσεις την έκφραση της έμφυλης ισότητας στη σύγχρονη κοινωνία, καθώς και την εμφάνιση και την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας στο διαδίκτυο.

Έχουμε τη δύναμη να αναδιαμορφώσουμε τα κοινωνικά πρότυπα και να προωθήσουμε έναν πιο δίκαιο και ισότιμο κόσμο για όλα τα φύλα!

Το έργο «Προαγωγή της Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας», που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund υπό τη διαχείριση του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του SolidarityNow, στοχεύει στην εκπαίδευση του πληθυσμού των Κυκλάδων σε θέματα ισότητας των φύλων, καθώς και στην ενημέρωση του ευρύτερου κοινού σχετικά με τη φύση, διασπορά και έγκαιρη πρόληψη περιστατικών έμφυλης βίας.

Φορέας υλοποίησης: ΕΠΑΨΥ

Εταίρος: CMT Prooptiki.

#activecitizensfund_GR #ACF_GR #activecitizens #civilsociety

Active citizens fund Greece EEA and Norway Grants EEA Grants Greece Bodossaki Foundation – Ίδρυμα Μποδοσάκη SolidarityNow Norwegian Embassy in Athens

Μετάβαση στο περιεχόμενο
This site is registered on wpml.org as a development site.