Για το Κέντρο Ημέρας Αμαρουσίου καλέστε εδώ
Για το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας καλέστε εδώ
Για τις Κινητές Μονάδες ΒΑ και Δ Κυκλάδων καλέστε εδώ
Για το πρόγραμμα υποστήριξης προσφύγων καλέστε εδώ
Previous
Next
EPAPSY_LOGO_GR
Καταπολέμηση έμφυλης Βίας

GBV – «Προαγωγή της ισότητας των φύλων και καταπολέμηση της έμφυλης βίας» στα νησιά των Κυκλάδων

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων το 2021, η Ελλάδα κατείχε την τελευταία θέση στην Ευρώπη αναφορικά με πρωτοβουλίες και δράσεις προαγωγής της ισότητας των φύλων και καταπολέμησης της έμφυλης βίας. 

Το πρόγραμμα «Προαγωγή της ισότητας των φύλων και καταπολέμηση της έμφυλης βίας» καλείται να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές διαστάσεις που λαμβάνουν τα διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά έμφυλης βίας στη χώρα μας και να προαγάγει την ισότητα των φύλων στα νησιά των Κυκλάδων (Άνδρος, Τήνος, Μύκονος, Πάρος, Αντίπαρος, Μήλος, Κίμωλος, Σίφνος, Κύθνος, Σέριφος, Κέα), τα οποία δεν διαθέτουν εξειδικευμένα συμβουλευτικά κέντρα στον τομέα αυτόν.

Το περιεχόμενο

Στο πλαίσιο του έργου, πραγματοποιήθηκε έρευνα τεκμηρίωσης (desk research) και σχεδιάστηκε εξειδικευμένο εκπαιδευτικό υλικό, απευθυνόμενο σε ειδικούς ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς και μέλη της τοπικής κοινότητας. Το υλικό αυτό έχει αναρτηθεί σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, εστιάζοντας στην ουσιαστική και σφαιρική κατανόηση του φαινομένου της έμφυλης βίας, των διαστάσεών του, των θιγόμενων πληθυσμών και της προαγωγής της ισότητας των φύλων ως τρόπου αντιμετώπισης αντιλήψεων και πρακτικών που σχετίζονται με αυτό.

Το εκπαιδευτικό έργο ενισχύουν δράσεις δέσμευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινότητας, μέσω ημερίδων, διαδικτυακών ομιλιών, workshops, κινηματογραφικών προβολών και θεατρικών παραστάσεων. 

Τα κοινά-στόχος

Το πρόγραμμα «Προαγωγή της ισότητας των φύλων και καταπολέμηση της έμφυλης βίας» απευθύνεται σε επαγγελματίες κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ψυχικής υγείας της ΕΠΑΨΥ και των νησιών αναφοράς, σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό ειδικής αγωγής, σε τοπικές αρχές, συλλόγους και οργανώσεις, καθώς και σε γονείς, εφήβους και ευρύ κοινό. 

Τελικός στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός πλαισίου εκπαιδευμένων επαγγελματιών υγείας και ευαισθητοποιημένων δημόσιων λειτουργών, που θα μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από θέματα έμφυλης βίας και στην προαγωγή της ισότητας των φύλων στις τοπικές νησιωτικές κοινότητες.

Συνεργαζόμενοι φορείς

Το έργο «Προαγωγή της ισότητας των φύλων και καταπολέμηση της έμφυλης βίας», υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με διαχειριστή επιχορήγησης το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow και φορέα υλοποίησης την ΕΠΑΨΥ, με εταίρο τη CMT Prooptiki. 

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους €13,5 εκατ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014-2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα στο www.activecitizensfund.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο
This site is registered on wpml.org as a development site.