Για το Κέντρο Ημέρας Αμαρουσίου καλέστε εδώ
Για το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας καλέστε εδώ
Για τις Κινητές Μονάδες ΒΑ και Δ Κυκλάδων καλέστε εδώ
Για το πρόγραμμα υποστήριξης προσφύγων καλέστε εδώ
Previous
Next
EPAPSY_LOGO_GR

Έναρξη της Β΄ Φάσης του προγράμματος «Προαγωγή της Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας στην Π.Ε. Κυκλάδων».

Μετά την επιτυχημένη Α’ Φάση υλοποίησης του προγράμματος που έλαβε χώρα στην Περιφερειακή Ενότητα των Κυκλάδων από το Μάρτιο 2022 έως και τον Αύγουστο του 2023 με χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε την έναρξη της Β΄ Φάσης του προγράμματος «Προαγωγή της Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας στην Π.Ε. Κυκλάδων».

Κατά τη διάρκεια της Α φάσης υλοποιήσαμε:

 • 8 δράσεις δέσμευσης και ενημέρωσης φορέων στα νησιά Άνδρος, Πάρος, Αντίπαρος, Τήνος, Μύκονος, Μήλος, Κύθνος, Κέα
 • 3  πανελλήνια webinars για ειδικούς ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς και γενικό κοινό με μεγάλη συμμετοχή
 • 1 θεατρική παράσταση στην Μήλο. 
 • Δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού σε πλατφόρμα e-learningGBV E-learning: Σύνδεση στον ιστότοπο (epapsy.gr)
 • 3 Ημερίδες ευαισθητοποίησης με μεγάλη συμμετοχή σε Πάρο, Άνδρο και Μήλο
 • 3 Προβολές ταινιών στα νησιά Πάρο, Άνδρο και Κίμωλο
 • Διαδικτυακές ομιλίες με μεγάλη συμμετοχή για τους κατοίκους των νησιών Τήνου, Μυκόνου, Κύθνου, Κέα, Σίφνου – Σερίφου

Η Β Φάση του προγράμματος θα έχει διάρκεια 8 μηνών από τον Σεπτέμβριο του 2023 έως και τον Απρίλιο του 2024. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα υλοποιηθούν μια σειρά από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων των Κυκλαδίτικων νησιών, ψυχοεκπαιδευτικά εργαστήρια, δράσεις δικτύωσης κοινωνικών και δημόσιων φορέων με απώτερο σκοπό τη μεγιστοποίηση του θετικού αντίκτυπου που είχε η πρώτη φάση υλοποίησης του προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα η Β Φάση του προγράμματος σκοπεύει να αφήσει το κοινωνικό της αποτύπωμα στις κοινωνίες υλοποίησης τουαναλυτικότερα με τις ακόλουθες δράσεις :

 • Δημιουργικά Εργαστήρια για εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς, στα νησιά Άνδρος και Σίφνος. Τα Εργαστήρια, μέσω τριών συναντήσεων τους μήνες Οκτώβριο – Δεκέμβριο,  έχουν σκοπό να αποτελέσουν έναν συμπεριληπτικό τόπο συνάντησης, ενημέρωσης, ανταλλαγής γνώσης, βιωμάτων και καλλιτεχνικής δημιουργίας των συμμετεχόντων. Εκτυλίσσονται μέσα από δημιουργικό παιχνίδι, μοίρασμα ιστοριών, σκέψεων και συναισθημάτων, παροχή γνώσεων και καλλιτεχνική έκφραση (ζωγραφική, πηλός, θεατρικό παιχνίδι).
 • Δημιουργία βίντεο μικρού μήκους animation που θα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας αλλά και του γενικού πληθυσμού, παρουσιάζοντας με εύκολο και κατανοητό τρόπο έννοιες όπως τα στερεότυπα γύρω από την ισότητα των φύλων , την έμφυλη βία, κ.λπ. Το βίντεο θα δημοσιευτεί σε όλα τα socialmedia και ιστοσελίδες της ΕΠΑΨΥ, και θα είναι ανοιχτό για επαναδημοσίευση. Τα βίντεο αυτά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς ως ένα εργαλείο ευαισθητοποίησης μέσα στις τάξεις.
 • Δημιουργία e-book, που θα βασίζεται στην εμπειρία της ομάδας έργου και των συμμετεχόντων στις πολυποίκιλες δράσεις. Ο αναγνώστης θα έχει ευκολία στην πρόσβαση που είναι σημαντική ειδικά για θέματα που συνοδεύονται από κοινωνικό στίγμα και διακινούν συναισθήματα φόβου και ντροπής, όπως η έμφυλη βία.
 • Δράση ευαισθητοποίησης των σωμάτων ασφαλείας στις Κυκλάδες  (Λιμενικοί, Αστυνομία, Τουριστική Αστυνομία, τοπικές αρχές) σε θέματα ισότητας των δύο φύλων, Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Έμφυλης Βίας.
 • 1 διαδικτυακό workshopδιάχυσης επιστημονικής πληροφορίας για δημοσιογράφους έντυπου και διαδικτυακού τύπου, με παρότρυνση για συγγραφή άρθρων γύρω από το θέμα.  Διεύρυνση της δράσης πανελλαδικά με πρόσκληση σε κάθε δημοσιογράφο τοπικού ή εθνικού τύπου για συγγραφή άρθρων που προάγουν την ισότητα των φυλών και καταπολεμούν το κοινωνικό στίγμα του φαινομένου της έμφυλης βίας  και επιβράβευση των άρθρων ή των σχετικών εκπομπών ως προς  την επιστημονική τους ακρίβεια.
 • Ημερίδες ευαισθητοποίησης και παρουσίασης Δράσεων στα νησιά Άνδρου και Σίφνου, καθώς και Ημερίδα Λήξης του Προγράμματος στην Αθήνα, στην οποία θα  παρουσιαστούν το animation, το ebook και θα πραγματοποιηθείη βράβευση των δημοσιογράφων που θα έχουν λάβει συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Κλείνοντας  την πρώτη μας επικοινωνία  θα θέλαμε να τονίσουμε ότι με χαρά η ομάδα έργου του προγράμματος περιμένει να αγκαλιάσετε και την Β Φάση του προγράμματος. Με άξονα τις συμμετοχικές διαδικασίες μπορούμε να προάγουμε τις δράσεις αντιμετώπισης της εμφυλης βίας και να καταπολεμήσουμε τα στερεότυπα.

Ραντεβού λοιπόν στις νέες δράσεις μας!!!

Εκ μέρους της ομάδας έργου,

Αλεξάνδρα Πάλλη,

Κλινική Ψυχολόγος PhD – Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη Έργου «Προαγωγή της Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας στα νησιά των Κυκλάδων»

Μετάβαση στο περιεχόμενο
This site is registered on wpml.org as a development site.