Για το Κέντρο Ημέρας Αμαρουσίου καλέστε εδώ
Για το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας καλέστε εδώ
Για τις Κινητές Μονάδες ΒΑ και Δ Κυκλάδων καλέστε εδώ
Για το πρόγραμμα υποστήριξης προσφύγων καλέστε εδώ
Previous
Next
EPAPSY_LOGO_GR

Συμμετοχή στην εκδήλωση «Μαζί μια αγκαλιά»

Στα πλαίσια της εκδήλωσης του φαρμακευτικού συλλόγου Λάρισας «Μαζί μια αγκαλιά», το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας -ΕΠΑΨΥ σε συνεργασία με τη νευρολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, παρευρίσκεται σε ειδικό περίπτερο στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, από 22 έως 28 Απριλίου 2023, 09:00-21:00.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, θα παρέχεται η δυνατότητα ενημέρωσης για ζητήματα που αφορούν στην άνοια και την πρόληψή της. Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα το 60% των παραγόντων κινδύνου για την εκδήλωση της άνοιας περιλαμβάνει μη τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου όπως είναι η ηλικία, το φύλο, το γονιδίωμα και άλλες μη γνωστές αιτίες. Το 40% αφορά σε τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου (ενδεικτικά παχυσαρκία, έλλειψη φυσικής άσκησης, βαρηκοΐα, σακχαρώδης διαβήτης, κάπνισμα, χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, μόλυνση του αέρα κ.ά) για τους οποίους το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί από την διεπιστημονική ομάδα του κέντρου, αλλά και για όσους το επιθυμούν να αξιολογηθούν σύντομα για ορισμένους από τους ανωτέρω παράγοντες.

Ειδικότερα, παρέχεται η δυνατότητα σύντομης εκτίμησης της νοητικής λειτουργίας και της ψυχοσυναισθηματικής κατάστασης (διερεύνηση των επιπέδων άγχους και κατάθλιψης), της φυσικής κατάστασης, των διατροφικών συνηθειών και του ενδεχόμενου διατροφικού κινδύνου. Οι συμπολίτες μας μπορούν να λάβουν μέρος σε σύντομες παρεμβάσεις νοητικής ενδυνάμωσης είτε μεσώ ασκήσεων με μολύβι και χαρτί είτε μέσω υπολογιστή (λογισμικά αποκατάστασης).

Παράλληλα, κάθε απόγευμα στις 18:00, εξειδικευμένοι επιστήμονες της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, θα ενημερώνουν για σημαντικά νευρολογικά ζητήματα με βάση το ακόλουθο πρόγραμμα:

  • Νευροαποκατάσταση (Κυριακή)
  • Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια (Δευτέρα)
  • Πολλαπλή Σκλήρυνση (Τρίτη)
  • Κεφαλαλγίες, Ημικρανία (Τετάρτη)
  • Νόσο Πάρκινσον (Πέμπτη)
  • Μυασθένεια, Νόσο κινητικού νευρώνα (Παρασκευή)

Αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός της ενημέρωσης για την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση για την άνοια, στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση του αισθήματος εθελοντισμού και προσφοράς, που αποτελεί σημαντικό αρωγό στο έργο μας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο
This site is registered on wpml.org as a development site.