Για το Κέντρο Ημέρας Αμαρουσίου καλέστε εδώ
Για το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας καλέστε εδώ
Για τις Κινητές Μονάδες ΒΑ και Δ Κυκλάδων καλέστε εδώ
Για το πρόγραμμα υποστήριξης προσφύγων καλέστε εδώ
Previous
Next
EPAPSY_LOGO_GR

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε μαθητές της Γ’ Γυμνασίου

Το Κέντρο Ημέρας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής «Διάθεση» Αθήνας, σε συνεργασία με το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αμαρουσίου, πραγματοποίησε την Τετάρτη 27 Μαρτίου, δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών της Γ’ Γυμνασίου , με ομιλήτριες τη Μ.Κούντζα, ψυχίατρο και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Η «Διάθεση» και τις Ι.Παπαδημητρίου, Φλ.Μελισσουργού και Ι.Στυλιανίδη, ψυχολόγους του Κ.Η «Διάθεση».

Με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών, έγινε μια ζωηρή συζήτηση γύρω από τις δίαιτες, την άθληση, την εικόνα του σώματος, αλλά και την επιρροή που μπορεί να έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε όλα τα παραπάνω. Ταυτόχρονα, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής και την επίδρασή τους σε διάφορους τομείς της ζωής, ενώ αναδείχθηκε η σοβαρότητα των συγκεκριμένων διαταραχών, καθώς και η σημασία της εξειδικευμένης βοήθειας από επαγγελματίες.

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές που μοιράστηκαν τις γνώσεις, τις απόψεις και τις ανησυχίες τους, διαμορφώνοντας ένα δημιουργικό και υψηλού επιπέδου περιβάλλον διαλόγου. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται το πόσο πολύ οι Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής απασχολούν τους έφηβους και τους νέους ανθρώπους.

Στόχος αυτών των δράσεων ενημέρωσης αποτελεί η ενίσχυση τόσο της πρόληψης, όσο και της έγκαιρης πρόσβασης στη θεραπεία.

Εάν χρειάζεσαι εσύ ή κάποιος γνωστός σου υποστήριξη, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας:

Τηλ: 2110016803 Email: diathesi.ath@epapsy.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο
This site is registered on wpml.org as a development site.