Για το Κέντρο Ημέρας Αμαρουσίου καλέστε εδώ
Για το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας καλέστε εδώ
Για τις Κινητές Μονάδες ΒΑ και Δ Κυκλάδων καλέστε εδώ
Για το πρόγραμμα υποστήριξης προσφύγων καλέστε εδώ
Previous
Next
EPAPSY_LOGO_GR

Διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη χορήγηση του διαδικτυακού εργαλείου ενάντια στην κατάθλιψη iFightDepression (5.12.2020)

Το Mental Health Hub και η ΕΠΑΨΥ οργανώνουν διαδικτυακό (μέσω της πλατφόρμας zoom) εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη χορήγηση του διαδικτυακού εργαλείου ενάντια στην Κατάθλιψη iFightDepression.

Το εργαλείο iFightDepression είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό καθοδηγούμενο πρόγραμμα αυτοδιαχείρισης ήπιων μορφών κατάθλιψης για ενήλικες και εφήβους, το οποίο αναπτύχθηκε με σκοπό να βοηθήσει τα άτομα να αυτοδιαχειριστούν τα συμπτώματα της κατάθλιψης και να προωθήσει την ανάρρωση με την υποστήριξη ενός εκπαιδευμένου επαγγελματία (ψυχικής) υγείας.

Οι εν λόγω επαγγελματίες θα πρέπει να είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι στο συγκεκριμένο εργαλείο και προτείνεται να διατηρούν προσωπική επαφή (μέσω τηλεφώνου ή προσωπικής συνάντησης) καθ’ όλη την πορεία της παρέμβασης.

Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού, ο κάθε επαγγελματίας ψυχικής υγείας θα λάβει βεβαίωση πιστοποίησης για την εκπαίδευσή του και θα αποκτήσει αυτομάτως πρόσβαση για χορήγηση του εργαλείου iFightDepression.

Το εργαλείο στηρίζεται στις βασικές αρχές της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας (ΓΣΘ), η οποία έχει τεκμηριωθεί ότι είναι αποτελεσματική στη θεραπεία της κατάθλιψης. Δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε από τη European Alliance Against Depression και μεταφράστηκε και προσαρμόστηκε στα ελληνικά από την ΕΠΑΨΥ.

(Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.eaad.net/home)

Μετάβαση στο περιεχόμενο
This site is registered on wpml.org as a development site.