Για το Κέντρο Ημέρας Αμαρουσίου καλέστε εδώ
Για το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας καλέστε εδώ
Για τις Κινητές Μονάδες ΒΑ και Δ Κυκλάδων καλέστε εδώ
Για το πρόγραμμα υποστήριξης προσφύγων καλέστε εδώ
Previous
Next
EPAPSY_LOGO_GR

Επίσκεψη του Κέντρου Ημέρας Άνοιας Λάρισας – ΕΠΑΨΥ στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου 2023, οι ωφελούμενοι του Κέντρου Ημέρας Άνοιας Λάρισας – ΕΠΑΨΥ (ΕΣΠΑ 2014-2020), επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στη μόνιμη έκθεση του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας στο πλαίσιο οργάνωσης θεραπευτικών προγραμμάτων.

Τα εκθέματα προέρχονται από ανασκαφές που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια του 20ου και 21ου αιώνα στους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, ξεκινώντας από την Παλαιολιθική εποχή ως και την Οθωμανική περίοδο. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οι ωφελούμενοι είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και να θαυμάσουν τα εκθέματα του μουσείου, να εκφράσουν τις σκέψεις τους για το παρελθόν της Θεσσαλικής γης και να αλληλεπιδράσουν συναισθηματικά.

Το  Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας – ΕΠΑΨΥ θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τη διεύθυνση του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κα. Σδρόλια Σταυρούλα καθώς και την αρχαιόλογο κα. Τσιάκα Ασημίνα, για την ξενάγηση και τη συνεργασία.

Όλες οι υπηρεσίες του είναι δωρεάν και επιχορηγείται στα πλαίσια της ενταγμένης πράξης «Επιχορήγηση “ΕΠΑΨΥ” για τη δημιουργία Ειδικού Κέντρου Ημέρας για Alzheimer στη Λάρισα» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση.» του Ε.Π. «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ).

Μετάβαση στο περιεχόμενο
This site is registered on wpml.org as a development site.