Οι Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας της ΕΠΑΨΥ καλύπτουν τη νησιωτική περιοχή των Βορειοανατολικών και Δυτικών Κυκλάδων και λειτουργούν από το 2004, παρέχοντας υπηρεσίες στα κατά τόπους κέντρα υγείας, σε χώρους που παραχωρούνται από τους δήμους, σε παιδικούς σταθμούς και άλλους κοινωφελείς φορείς.

Σήμερα οι υπηρεσίες μας καλύπτουν ένα σύνολο 100.000 κατοίκων, σε περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες, ελλιπή κοινωνική φροντίδα και σημαντική αύξηση των αιτημάτων για παρέμβαση σε επίπεδο οικογενειών με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα, αλλά και παιδιών και εφήβων με προβλήματα συμπεριφοράς και συναισθηματικές δυσκολίες.

Οι υπηρεσίες μας παρέχονται από ειδικά κλιμάκια επαγγελματιών ψυχικής υγείας, που αποτελούνται από ψυχιάτρους παιδιών και εφήβων, ψυχιάτρους ενηλίκων, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ειδικούς παιδαγωγούς και λογοθεραπευτές.

Υπηρεσίες

Από την έναρξη της δράσης των κλιμακίων μας έως σήμερα έχουμε προσφέρει τις υπηρεσίες μας σε 12.488 ενήλικες και 3.046 παιδιά, 3 έως 93 ετών, με μέσο όρο ηλικίας τα 44 έτη. Αυτές περιλαμβάνουν:

Δράσεις

Οι δράσεις μας, που υλοποιούνται σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα, περιλαμβάνουν:

ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Βορειοανατολικών Κυκλάδων

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων παρέχει υπηρεσίες στα νησιά Πάρος, Αντίπαρος, Σύρος, Τήνος, Μύκονος και Άνδρος, στα κατά τόπους κέντρα υγείας, σε χώρους που παραχωρούνται από τους δήμους, σε παιδικούς σταθμούς και άλλους κοινωφελείς φορείς των ΒΑ Κυκλάδων.

Στοιχεία επικοινωνίας

Δ/νση: Παροικιά, Πάρος, Τ.Κ. 84400

Τηλ.: 22840 22011

Email: Γραμματεία: kmgrammateia@epapsy.gr | Σύρος-Τήνος-Άνδρος: kmcyclades@epapsy.gr | Πάρος: kmparos@epapsy.gr | Μύκονος: kmgrammateia@epapsy.gr

Επιστημονικά Υπεύθυνος: Γεώργιος Βάσσος

Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Δυτικών Κυκλάδων

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Δυτικών Κυκλάδων παρέχει υπηρεσίες στα νησιά Μήλος, Σίφνος, Σέριφος, Κέα, Κύθνος και Κίμωλος, στα κατά τόπους κέντρα υγείας, σε χώρους που παραχωρούνται από τους δήµους, σε παιδικούς σταθμούς και άλλους κοινωφελείς φορείς των Δυτικών Κυκλάδων.

Στοιχεία επικοινωνίας

Δ/νση: Σαλαμίνος 36, Μαρούσι, Τ.Κ. 15124

Τηλ.: 210 8068302

Email: kmmilos@epapsy.gr

Επιστημονικά Υπεύθυνος: Χαρίσιος Ασημόπουλος

Κινητό Κλιμάκιο Πλημμυροπαθών

Το Κινητό Κλιμάκιο Πλημμυροπαθών της ΕΠΑΨΥ συστάθηκε μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας με Αρ. Πρωτ. Γ3β/Γ.Π.οικ.49874 και της 5η ΥΠΕ, για τη στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2023. Το κλιμάκιο δραστηριοποιείται στις περιοχές του Δήμου Κιλελέρ (Σωτήριο, Αρμένιο, Νίκη, Αχίλλειο, Κιλελέρ, Καλό Νερό, Κάμπος, Πρόδρομος, Χάλκη, Νάματα) , Δήμου Παλαμά και της Δημοτικής Ενότητας Φύλλου (Ιτέα, Φύλλο, Ορφανά). Απαρτίζεται από ειδικούς επαγγελματίες, 2 Ψυχολόγους και 1 Κοινωνικό Λειτουργό.

Στοιχεία επικοινωνίας

Δ/νση: Bενιζέλου 141, Λάρισα, Τ.Κ. 41222

Τηλ.: 6937338670

Email: dcanoia@epapsy.gr

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα με Παρασκευή 9:00 – 17:00

Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων «ΠΝΟΕΣ» Αττικής

Στόχοι της Κινητής Μονάδας:

-Πρόληψη και προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών τους
-Κατ’ οίκον παρέμβαση σε ευάλωτες οικογένειες παιδιών και εφήβων
-Ψυχοκοινωνική υποστήριξη εφήβων/παιδιών που διαμένουν σε ξενώνες, έχουν νοσηλευθεί στα ειδικά τμήματα νοσοκομείων του τομέα
-Δικτύωση και υποστήριξη υπηρεσιών
-Παραγωγή επιστημονικού έργου και ανάπτυξη σχετικών κοινοτικών δράσεων

Στοιχεία επικοινωνίας:

Email: pnoes.km@epapsy.gr

Επιστημονικά Υπεύθυνος: Χαράλαμπος Γιάννου