Για το Κέντρο Ημέρας Αμαρουσίου καλέστε εδώ
Για το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας καλέστε εδώ
Για τις Κινητές Μονάδες ΒΑ και Δ Κυκλάδων καλέστε εδώ
Για το πρόγραμμα υποστήριξης προσφύγων καλέστε εδώ
Previous
Next
EPAPSY_LOGO_GR

Πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας & Μουσικής «Μίλα! It’s OK» στη Λαμία

Είναι σημαντικό να μιλάμε. Να εκφραζόμαστε και να λέμε αυτά που νιώθουμε. Να ακούμε, να κατανοούμε και να υποστηρίζουμε.

Βιώνουμε ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων, ενίοτε αρκετά έντονων. Η τέχνη, η επικοινωνία και κάθε μορφή έκφρασης μας βοηθάνε να τα επεξεργαζόμαστε και να τα απελευθερώνουμε, αποτρέποντας τη συσσώρευση.

Συνδεόμαστε με τους άλλους, μοιραζόμαστε εμπειρίες και συναισθήματα, χτίζουμε σχέσεις. Αυτά καλλιεργούν την κατανόηση, την ενσυναίσθηση και την αίσθηση του ανήκειν.

To 1o Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας & Μουσικής με τίτλο «Μίλα! It’s OK», που πραγματοποιήθηκε στις 27/01/2024, αποτέλεσε γόνιμο έδαφος για την ελεύθερη έκφραση και τον ανοιχτό διάλογο, για την πραγματική και ουσιαστική σύνδεση μεταξύ των ανθρώπων που μας κινητοποιεί και μας ενδυναμώνει.

H Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας μετατράπηκε σε χώρο κατανόησης και υποστήριξης, σε μια αγκαλιά αλληλεγγύης που μας παρείχε την ασφάλεια να μιλήσουμε ανοιχτά για την ψυχική υγεία και για όλα όσα μας βασανίζουν.

Στο Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια τα οποίο αξιοποιούν την τέχνη για να προάγουν την ψυχική υγεία. Σε αυτά είχαμε την ευκαιρία να εξωτερικεύσουμε σκέψεις και συναισθήματα που είναι δύσκολο να αποτυπωθούν λεκτικά.

Οι καλλιτέχνες της ραπ και Χιπ χοπ σκηνής χρησιμοποιούν συχνά τους στίχους τους ως μέσο για να εκφράσουν τους αγώνες, τους θριάμβους και την πολυπλοκότητα της ζωής τους. Το Σάββατο μας κάλεσαν να μιλήσουμε ανοιχτά για την ψυχική υγεία, τονίζοντας πως η αναζήτηση υποστήριξης είναι σημάδι δύναμης και όχι αδυναμίας.

Ευχαριστούμε θερμά τους συνεργάτες μας, την Action Εστί, που ανέλαβαν τη διοργάνωση της μουσικής συναυλίας. Τον Δήμο Λαμιέων, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Λαμίας. Τους καλλιτέχνες που πιστεύουν και στηρίζουν με κάθε τρόπο το μήνυμα και τον σκοπό της εκστρατείας. Και φυσικά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τη δωρεά του οποίου υλοποιείται αυτή η πολύ σημαντική εκστρατεία.

Είναι ΟΚ να μην είσαι ΟΚ. Μίλα!

Επόμενη στάση: Λάρισα.

Δωρεά SNF-Release Athens, με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ).

Μετάβαση στο περιεχόμενο
This site is registered on wpml.org as a development site.