Για το Κέντρο Ημέρας Αμαρουσίου καλέστε εδώ
Για το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας καλέστε εδώ
Για τις Κινητές Μονάδες ΒΑ και Δ Κυκλάδων καλέστε εδώ
Για το πρόγραμμα υποστήριξης προσφύγων καλέστε εδώ
Previous
Next
EPAPSY_LOGO_GR

“ΜΙΛΑ… It’s OK!”: Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας & Μουσικής στη Λάρισα

Η έκφραση φαντάζει απλή, στην πράξη ωστόσο είναι αρκετά δύσκολη, και ενίοτε επίπονη. Μπορεί να νιώσουμε ευάλωτοι, να φοβηθούμε την κρίση και την απόρριψη, και να κρύψουμε όσα (λανθασμένα) θεωρούμε αδυναμίες. Η έκφραση ωστόσο είναι λυτρωτική.

Το Σάββατο 18/05 η πόλη της Λάρισας έγινε μια μεγάλη παρέα για να σπάσει τη σιωπή και το στίγμα που περιβάλλουν την ψυχική υγεία. Το μήνυμά μας ήταν απλό αλλά ηχηρό: Είναι ΟΚ αν δεν νιώθεις ΟΚ. Είναι όμως σημαντικό να μιλάς, να ζητάς υποστήριξη όποτε τη χρειάζεσαι και να γίνεσαι στήριγμα για εκείνους που ζορίζονται!

Στον Μύλο του Παππά πραγματοποιήθηκε μια πραγματική γιορτή για την ψυχική υγεία. Κατά τη διάρκεια της ημέρας συμμετείχαμε σε βιωματικά εργαστήρια τα οποία μας έφεραν πιο κοντά και μας βοήθησαν να ανακαλύψουμε και να αγαπήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο.

Σαν επίδοξοι καλλιτέχνες εκφραστήκαμε δημιουργικά αξιοποιώντας την τέχνη για να εξωτερικεύσουμε συναισθήματα και εμπειρίες που δυσκολευόμαστε να εκφράσουμε με λέξεις. Το βίωμα μας αποτυπώθηκε σε φωτογραφίες και συλλογικά έργα, αλλά και μέσω της κίνησης και του διαλόγου. Συζητήσαμε για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε έναν δικό μας άνθρωπο που αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Η αυλαία έκλεισε με μια μεγάλη hip hop συναυλία. Κανένας μας δεν πτοήθηκε από τη βροχή, το αντίθετο. Long3, Ζήνων, The VoCults, Teaser, Mistline X Raw το διασκέδασαν και έστειλαν όλοι τους ένα σημαντικό μήνυμα: Είναι ΟΚ να μιλάς!

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τη δωρεά του οποίου υλοποιείται η καμπάνια «ΜΙΛΑ… It’s OK!». Τους συνεργάτες μας Action Esti με τους οποίους έχουμε γίνει μια ομάδα όλους αυτούς τους μήνες. Τον Δήμο Λαρισαίων, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Λάρισας και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων για την υποστήριξη. Τους φορείς που συμμετείχαν στο φεστιβάλ και παρείχαν πολύτιμη ενημέρωση και υποστήριξη στους συμμετέχοντες. Τους καλλιτέχνες που πίστεψαν και στήριξαν το μήνυμα και τον σκοπό της εκστρατείας. Και φυσικά όλους εσάς για τη συμμετοχή. Μαζί μπορούμε και κάνουμε την διαφορά!

Μετάβαση στο περιεχόμενο
This site is registered on wpml.org as a development site.