Για το Κέντρο Ημέρας Αμαρουσίου καλέστε εδώ
Για το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας καλέστε εδώ
Για τις Κινητές Μονάδες ΒΑ και Δ Κυκλάδων καλέστε εδώ
Για το πρόγραμμα υποστήριξης προσφύγων καλέστε εδώ
Previous
Next
EPAPSY_LOGO_GR

Ημερίδα με θέμα «Οι αξίες μέσα από τον Αθλητισμό είναι όπλο κατά του εκφοβισμού»

Παρακολουθήστε την ημερίδα εδώ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 06/03/2024 η Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Οι αξίες μέσα από τον Αθλητισμό είναι όπλο κατά του εκφοβισμού» στην Αίθουσα Συνεντεύξεων της OPAP ARENA. Η Ημερίδα Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασιών για τον σχεδιασμό νέων δράσεων κοινωνικής ευθύνης με στόχο την αντιμετώπιση της αυξανόμενης εφηβικής βίας και την ενίσχυση της νεανικής ενδυνάμωση μέσα από την εκπαίδευση και τον αθλητισμό. Συνδιοργανωτές της ημερίδας ήταν η ΠΑΕ ΑΕΚ, η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής και το ICC Women Hellas.

Η Ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Τομπούλογλου και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων των συνδιοργανωτών: της Γενικής Διευθύντριας της ΠΑΕ ΑΕΚ κας Αγγελικής Αρκάδη,  του Γενικού Διευθυντή της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ κ. Νίκου Μπαλτά, του προέδρου της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) κ. Δημήτρη Γαλάνη. Ακολούθησε μήνυμα μέσω βίντεο του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Πέτρου Μάνταλου.

Την πρώτη θεματική συνεδρία με τίτλο «Το φαινόμενο της βίας ανηλίκων στην Ελλάδα: Από την κατανόηση στην πρόληψη» ξεκίνησε ο Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας στην Ψυχική Υγεία ΠΑ.ΔΑ. κ. Χάρης Ασημόπουλος με την εισήγηση του με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός και βία ανήλικων: όταν τα παιδιά κινδυνεύουν». Ακολούθησε η Παιδοψυχίατρος κα Αικατερίνη Τσούρα, Επιστημονική Υπεύθυνη Κέντρου Ημέρας για την Οικογένεια CONNECT FAMILY με την εισήγηση «Ο ρόλος της οικογένειας». Η Συμβουλευτική Ψυχολόγος και Ψυχοεκπαιδευτική Σύμβουλος του ICC WOMEN HELLAS κα Τζίνα Θανοπούλου ανέπτυξε το θέμα «Καλλιέργεια Αξιών Συναισθηματικής Νοημοσύνης E.Q. για την Αντιμετώπιση του Εκφοβισμού».

Η δεύτερη θεματική συνεδρία με τίτλο «Καλές πρακτικές και προτεινόμενο πλάνο παρέμβασης» άνοιξε με την ομιλία της κας Αγγελικής Αρκάδη με θέμα «ΑΕΚ και Κοινωνία – Σχέση Ευθύνης και Προσφοράς». Παρουσιάστηκε μέρος του  κοινωνικού  πλάνου της ΠΑΕ που αγγίζει ευαίσθητα θέματα όπως ο ρατσισμός, το προσφυγικό, η υγεία, η εκπαίδευση, η διαφορετικότητα οι κάθε είδους ανισότητες.  Ο Ψυχολόγος (M.Ed., PhDc), Επιστημονικός Σύμβουλος της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ κ. Στέφανος Αλεβίζος  ανέπτυξε το θέμα «Καλές πρακτικές πρόληψης και παρέμβασης για την παραβατικότητα και τη βία των νέων».

Ακολούθησε εισήγηση πάνω στο ίδιο θέμα από την Αν. Καθηγήτρια Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου κα Βίκυ Γιωτσίδη και τον Κοινωνικό Λειτουργό, Υποψ. Διδάκτορα ΕΚΠΑ, ΕΠΑΨΥ κ. Μιχάλη Γκουντούμα . Την ενότητα έκλεισε ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης Κ10-Κ14 της Ακαδημίας ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Στέλιος Ορφανίδης, αναπτύσσοντας το θέμα με τίτλο «Το ποδόσφαιρο ως μέσο ατομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ενδυνάμωσης».

Στη στρογγυλή τράπεζα  με θέμα «Παραβατικότητα εφήβων και τρόποι αντιμετώπισης», συντόνισε ο Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής, Ψυχίατρος Ψυχαναλυτής, Ιδρυτής και Επίτιμος Πρόεδρος ΕΠΑΨΥ κ. Στέλιος Στυλιανίδης, και συμμετείχαν ο Ομότιμος Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής ΕΚΠΑ, Ψυχίατρος-Παιδοψυχίατρος, Ψυχαναλυτής κ. Δημήτριος Αναγνωστόπουλος, ο Ψυχολόγος (M.Ed., PhDc) Επιστημονικός Σύμβουλος ΙΑΣΙΣ κ. Στέφανος Αλεβίζος και η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών κα Έφη Λαμπροπούλου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο
This site is registered on wpml.org as a development site.