Κινητή Μονάδα Ψυχ. Υγείας Δυτικών Κυκλάδων

Στοιχεία Επικοινωνίας

Σαλαμίνος 36, Τ.Κ. 15124 – Μαρούσι
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8068302
Φαξ: 210 8068221
Url: www.epapsy.gr- e-mail:kmmilos@epapsy.gr

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 09:00-17:00

Υπεύθυνη: Παντελίδου Στέλλα

Βρείτε μας στο χάρτη

Κινητή Μονάδα Ψυχ. Υγείας Δυτικών Κυκλάδων

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Δυτικών Κυκλάδων λειτουργεί υπό τη διαχειριστική και επιστημονική ευθύνη της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), επιστημονικό µη κερδοσκοπικό οργανισμό, µε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υγείας και την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων τοπικών φορέων.


Από το 2004 παρέχει υπηρεσίες στα νησιά Μήλο, Σίφνο, Σέριφο, Κέα, Κύθνο και Κίμωλο, στα κατά τόπους κέντρα υγείας, σε χώρους που παραχωρούνται από τους Δήµους, σε παιδικούς σταθµούς και άλλους κοινωφελείς φορείς των Δυτικών Κυκλάδων.
Οι υπηρεσίες της παρέχονται σε κάθε νησί µε ειδικά κλιµάκια, που αποτελούνται από ψυχιάτρους παιδιών και εφήβων, ψυχιάτρους ενηλίκων, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ειδικούς παιδαγωγούς και λογοθεραπευτές.

 

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Δυτικών Κυκλάδων λειτουργεί µε την άµεση υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας στην ανάπτυξη και υλοποίηση των δράσεων της.


Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ.

Υπηρεσίες, Δράσεις & Προγράμματα

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Δυτικών Κυκλάδων απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες µε προβλήματα ψυχικής υγείας και κοινωνικές δυσκολίες και παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • Διαγνωστική εκτίµηση
  • Συµβουλευτική, ψυχοθεραπεία ενηλίκων, παιδιών, εφήβων και οικογενειών
  • Συνταγογράφηση φαρµάκων
  • Κατ’ οίκον επισκέψεις
  • Κοινωνική Υποστήριξη


 Επιπρόσθετα η Κινητή Μονάδα αναπτύσσει τις εξής δράσεις:

  • Υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών οµάδων και δικτύωση µε επαγγελµατικούς και κοινωνικούς φορείς
  • Προγράµµατα αγωγής και προαγωγής ψυχικής υγείας στο γενικό πληθυσµό
  • Ειδικές δράσεις προαγωγής ψυχικής υγείας στην εκπαίδευση και σε τοπικούς κοινωνικούς φορείς
  • Ανάπτυξη της διασύνδεσης µε την Πρωτοβάθµια Φροντίδα Υγείας, για την αποτελεσµατικότερη απάντηση στις θεραπευτικές ανάγκες σε επίπεδο ψυχικής υγείας
  • Ερευνητικές δράσεις καταγραφής αναγκών και αξιολόγησης των παρεχόµενων υπηρεσιών µε στόχο τη βελτίωση των παρεµβάσεων.Στο πλαίσιο εισαγωγής της πράξης «Παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών ψυχικής υγείας από τις Κινητές Μονάδες ΒΑ και Δ Κυκλάδων» υλοποιούνται δράσεις εστιασμένες σε ευπαθείς ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ΨΥ στις ΒΑ και Δ Κυκλάδες

Υποστηρικτές

Δείτε επίσης