Επιμορφωτικό Σεμινάριο: «Τα δικαιώματα ατόμων με ψυχική διαταραχή και η προστασία τους στην πράξη» στις 27/11

Επιμορφωτικό Σεμινάριο: «Τα δικαιώματα ατόμων με ψυχική διαταραχή και η προστασία τους στην πράξη» στις 27/11

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων έχουν αναλάβει και υλοποιούν το Πρόγραμμα με τίτλο “Πλατφόρμα Δράσης για τα Δικαιώματα στην Ψυχική Υγεία”. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη.
 

Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου πρόκειται να οργανωθούν επιμορφωτικά σεμινάρια, που απευθύνονται σε όλους όσοι έχουν ευθύνη για την περίθαλψη προσώπων με ψυχική νόσο, με σκοπό ειδικά την προστασία των δικαιωμάτων τους, ιδίως όσων αντιμετωπίζουν σοβαρότερα ψυχικά νοσήματα και υπόκεινται σε καθεστώς ακούσιας νοσηλείας ή στέρησης δικαιοπρακτικής ικανότητας.

Ζητήματα ενδιαφέροντος του έργου είναι τα εξής:

  • Δικαστική συμπαράσταση
  • Συμβουλευτική από νομικούς για θέματα προνοιακών επιδομάτων
  • Ακούσιες νοσηλείες-εγκλεισμοί
  • Αντιμετώπιση δυσκολιών στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.
Το σεμινάριο, με θέμα «Τα δικαιώματα ατόμων με ψυχική διαταραχή και η προστασία τους στην πράξη», θα διοργανωθεί στο Κέντρο Ημέρας για Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών με Καρκίνο (Φιλελλήνων 34, Ζάππειο), την Παρασκευή 27/11, ώρα 13:00-16:00.
Ομιλητές θα είναι η Ρένια Πουρνάρα (Νομικός, MfΑ) και η Μένη Σιώκου (Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια). Το σεμινάριο θα συντονίσει ο Αλέξης Κροκιδάς (Κοινωνιολόγος-Κοινωνικός Λειτουργός). Θα συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι από την ΚΙΝΑΨΥ, τον ΣΟΨΥ Κορυδαλλού και το Σωματείο «Αυτοεκπροσώπηση».