Προβολή ταινίας στην Τήνο με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Προβολή ταινίας στην Τήνο με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Institut français de Grèce – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25/10), προβάλλει, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «IF Cinéma», την ταινία «Papicha» (2019, 108΄), την Κυριακή 27 Νοεμβρίου (ώρα 20:00), στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου «Γιαννούλης Χαλεπάς», στον Πύργο της Τήνου.

Την προβολή θα προλογίσει η κλινική ψυχολόγος κ. Δέσποινα Γερμανοπούλου από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΕΠΑΨΥ Βορειοανατολικών Κυκλάδων.

Η ταινία της Mounia Meddour, που απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας 15 ετών και άνω, και σε ενήλικο κοινό, διαδραματίζεται στο Αλγέρι της δεκαετίας του 1990 και παρουσιάζει την ιστορία της Nedjma, μιας 18χρονης φοιτήτριας που ονειρεύεται να γίνει σχεδιάστρια μόδας. Καθώς η πολιτική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται συνεχώς, η Nedjma αποφασίζει να αγωνιστεί για την ελευθερία της, διοργανώνοντας μια επίδειξη μόδας και αψηφώντας όλες τις απαγορεύσεις.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.