Ψήφισμα του Ελληνικού Κλάδου της WAPR για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ψήφισμα του Ελληνικού Κλάδου της WAPR για τον πόλεμο στην Ουκρανία

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Αγαπητά μέλη της WAPR,

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κλάδου της WAPR εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Εμείς, στον Ελληνικό Κλάδο της WAPR, είμαστε σοκαρισμένοι από την κατάφωρη παραβίαση του ανθρώπινου δικαιώματος για ασφάλεια και συναισθηματική ευημερία που συντελείται στην Ουκρανία. H βιαιότητα του πολέμου θα αφήσει τραυματικό αποτύπωμα στον ψυχισμό των ανθρώπων που εμπλέκονται στις μάχες αμφότερα, στους αμάχους και στους στρατιώτες, και θα αναβιώσει πληγές του ευρωπαϊκού παρελθόντος σε πολλούς άλλους για πολλές γενιές στο μέλλον. Για τα άτομα με προϋπάρχουσες ψυχικές ασθένειες ή με αναπηρίες θα πολλαπλασιάσει τις δυσκολίες, θα αναστείλει τη λειτουργικότητά τους και θα αποτελέσει ακραία ακατάλληλο περιβάλλον για την επιβίωση και την ανάρρωσή τους.

Ως Eλληνικός Κλάδος της WAPR καταδικάζουμε τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και καλούμε τα εμπλεκόμενα μέρη σε άμεση αποκατάσταση της ειρήνης. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους Ουκρανούς και με τους Ρώσους συνάδελφους μας που τάχθηκαν κατά της εισβολής.

Ταυτόχρονα καλούμε ολόκληρη την κοινότητα της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης να προσφέρει στήριξη σε όλα τα άτομα και τις οικογένειες που πλήττονται από τον πόλεμο και να φροντίσει ιδιαίτερα τα άτομα με ψυχικές ασθένειες ή αναπηρίες. Ως επιστήμονες, να διευκολύνουμε τον διάλογο για ασφάλεια και σύγκλιση, με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία, γνωρίζοντας ότι η ψυχοκοινωνική αποκατάσταση επιτυγχάνεται σε έναν κόσμο δημοκρατικό, ελεύθερο και λιγότερο διχασμένο.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κλάδου της WAPR