Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου της Μ.Ψ.Κ.Α. Εφήβων ΕΠΑΨΥ προς το MATILDA – ΙΔΡΥΜΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΗΡΩΕΣ

Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου της Μ.Ψ.Κ.Α. Εφήβων ΕΠΑΨΥ προς το MATILDA – ΙΔΡΥΜΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΗΡΩΕΣ

Οι ωφελούμενοι και το προσωπικό της Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Εφήβων της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) ευχαριστούμε από καρδιάς την Πρόεδρο του κοινωφελούς ιδρύματος MATILDA – ΙΔΡΥΜΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΗΡΩΕΣ, κ. Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, και τους ανθρώπους του ιδρύματος για την εξαιρετικά γενναιόδωρη οικονομική υποστήριξή τους, η οποία μας εξασφάλισε τη δυνατότητα να ανακαινίσουμε τον χώρο του Ξενώνα μας μέσω της αγοράς ηλεκτρικού και οικιακού εξοπλισμού, αναδιαμορφώνοντας έτσι τους κοινόχρηστους χώρους και τα υπνοδωμάτια των ενοίκων μας.

Μέσω της δωρεάς αυτής οι έφηβοι ωφελούμενοί μας διαμένουν πλέον σε έναν πλήρως λειτουργικό και ανανεωμένο χώρο, τον οποίο είχαν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν οι ίδιοι με τις επιλογές και το γούστο τους, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες τους για μελέτη, κοινωνικοποίηση, έκφραση και ψυχαγωγία. Μέσα σε αυτόν, ειδικότερα στις ιδιαίτερα επιβαρυντικές συνθήκες της πανδημίας που διανύουμε, οι ωφελούμενοί μας μπορούν να νιώσουν ασφάλεια, ιδιωτικότητα και οικειότητα και να απολαμβάνουν μια ποιοτική καθημερινότητα.

Η πραγμάτωση της δωρεάς αυτής αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της υποστήριξης του MATILDA – ΙΔΡΥΜΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΗΡΩΕΣ στο έργο της Μονάδας μας, που επικεντρώνεται στην προσφορά ενός ολιστικού μοντέλου φροντίδας ψυχικής υγείας ανηλίκων στην κοινότητα και στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ευελπιστούμε ενέργειες σαν κι αυτές να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση και έναυσμα για ακόμα περισσότερες δράσεις κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης στον ευαίσθητο τομέα της παιδικής προστασίας και προαγωγής της ψυχικής υγείας νέων και ευχόμαστε στο MATILDA – ΙΔΡΥΜΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ευόδωση στο πλούσιο ανθρωπιστικό του έργο.