Διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη χορήγηση του διαδικτυακού εργαλείου ενάντια στην Κατάθλιψη iFightDepression 5.12.2020

Διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη χορήγηση του διαδικτυακού εργαλείου ενάντια στην Κατάθλιψη iFightDepression 5.12.2020

Το Mental Health Hub σε συνεργασία με την ΕΠΑΨΥ οργανώνουν διαδικτυακό (μέσω της πλατφόρμας zoom) εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη χορήγηση του διαδικτυακού εργαλείου ενάντια στην Κατάθλιψη iFightDepression©


Το εργαλείο iFightDepression© είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό καθοδηγούμενο πρόγραμμα αυτοδιαχείρισης ήπιων μορφών κατάθλιψης για ενήλικες και έφηβους, το οποίο αναπτύχθηκε με σκοπό να βοηθήσει τα άτομα να αυτοδιαχειριστούν τα συμπτώματα της κατάθλιψης και να προωθήσει την ανάρρωση με την υποστήριξη ενός εκπαιδευμένου επαγγελματία (ψυχικής) υγείας.


Οι εν λόγω επαγγελματίες θα πρέπει να είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι στο συγκεκριμένο εργαλείο και προτείνεται να διατηρούν προσωπική επαφή (μέσω τηλεφώνου ή προσωπικής συνάντησης) καθ’ όλη την πορεία της παρέμβασης.

Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού, ο κάθε επαγγελματίας ψυχικής υγείας θα λάβει βεβαίωση πιστοποίησης για την εκπαίδευσή του και θα αποκτήσει αυτομάτως πρόσβαση για χορήγηση του εργαλείου iFightDepression©.


Το εργαλείο στηρίζεται στις βασικές αρχές της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας (ΓΣΘ), η οποία έχει τεκμηριωθεί ότι είναι αποτελεσματική στη θεραπεία της κατάθλιψης. Δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε από την European Alliance Against Depression και μεταφράστηκε και προσαρμόστηκε στα ελληνικά από την ΕΠΑΨΥ. (Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.eaad.net/home)


Κόστος σεμιναρίου: 50Ε


Ώρες: 10:00-15:00

Ημέρα:


Εκπαιδευτές

Δημήτρης Γαλάνης, Κοινωνικός Λειτουργός

Πασχάλης Γκίκας, Ψυχίατρος

Αγγελική Μενεδιάτου , Κλινικός Ψυχολόγος

Ελένη Τσαγκαράκη, Κοινωνική Λειτουργός


Αριθμός συμμετεχόντων: 20 (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)


Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το ifd@epapsy.gr, επισυνάπτοντας και το βιογραφικό σας σημείωμα και το καταθετήριο με αιτιολογία: «Ifightdepression»


ALPHA BANK GR6801401460146002002023808

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR2101720720005072094374749