8/3/2019 Ανακοίνωση θεατρική παράσταση playback

8/3/2019 Ανακοίνωση θεατρική παράσταση playback

Αγαπητοί συνεργάτες, 

               

Η ΕΠΑΨΥ και η ομάδα κοινωνικού θεάτρου Playback ΔΕΚΑ, την Κυριακή 17 Μαρτίου, στο χώρο της Βιβλιοθήκης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μαραθώνα  (εντός του Σινέ Αλίκη στο πολιτιστικό και αθλητικό πάρκο Νέας Μάκρης, Λεωφόρος Μαραθώνος 196) και ώρα 13:00- 15:00,


Σας προσκαλούν σε μία συνάντηση στην καρδιά της κοινότητας του Δήμου Μαραθώνα, μίας κοινότητας που περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο, έχει ανάγκη να μοιραστεί και να επικοινωνήσει με τρόπο δημιουργικό, διαμέσου του θεάτρου.

Μια ομάδα ηθοποιών, με σεβασμό στην ανθρώπινη εμπειρία, ανεβάζει στη σκηνή βιώματα, ιστορίες, σκέψεις, συναισθήματα, όνειρα…. των θεατών που θα συμμετάσχουν ενεργά στην εκδήλωση!


Το θέατρο playback δεν έχει μόνο ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Εκπαιδεύει τους θεατές στο προσωπικό τους «άνοιγμα» και στην διαχείριση ζητημάτων που θα ακουστούν μέσα από τις ιστορίες που θα πουν (είτε προσωπικά θέματα είτε κοινωνικά). Έχει επίσης θεραπευτικό χαρακτήρα, αφού το μοίρασμα μιας ιστορίας και η θεατρική της απόδοση βοηθάει στην αυτογνωσία του αφηγητή, αλλά και των υπολοίπων θεατών που θα τύχει να ταυτιστούν.


Το playback δανείζεται τεχνικές από το ψυχόδραμα και την δραματοθεραπεία, όμως ανήκει στην κατηγορία του θεάτρου, αφού αναζητείται αισθητικό αποτέλεσμα. Οι θεατές, μέσα από την δραματοποίηση της προσωπικής τους ιστορίας, έρχονται σε επαφή με τα συναισθήματά τους, τα διαχειρίζονται και ιδανικά μπορούν να δώσουν λύσεις.

Παράλληλα, η εικαστικός της παράστασης αποτυπώνει με ένα δικό της τρόπο τις ιστορίες του κοινού.

 

Σας περιμένουμε.

Είσοδος δωρεάν.

Επισυνάπτεται η αφίσα της εκδήλωσης.

Το Πρόγραμμα ανακούφισης των πληγέντων από τις πυρκαγιές της Αττικής χρηματοδοτείται από το The Coca-Cola Foundation σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

 

Με εκτίμηση,

Φώτης Βασιλόπουλος

Κλινικός Ψυχολόγος MSc

Κέντρο Ημέρας ΕΠΑΨΥ

2108100901

                                                                                                ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η ΕΠΑΨΥ και η θεατρική ομάδα ΔΕΚΑ, την Κυριακή 17 Μαρτίου στο χώρο της Βιβλιοθήκης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μαραθώνα (εντός του Σινέ Αλίκη, πολιτιστικό και αθλητικό πάρκο Νέας Μάκρης, Λεωφόρος Μαραθώνος 196, Νέα Μάκρη) και ώρα 13:00- 15:00,
Σας προσκαλούν σε μία συνάντηση στην καρδιά της κοινότητας του Δήμου Μαραθώνα, μίας κοινότητας που περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο, έχει ανάγκη να μοιραστεί και να επικοινωνήσει….
Με τρόπο δημιουργικό, διαμέσου του θεάτρου!
Μια ομάδα ηθοποιών, με σεβασμό στην ανθρώπινη εμπειρία, ανεβάζει στη σκηνή βιώματα, ιστορίες, σκέψεις, συναισθήματα, όνειρα…. των θεατών που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση!
Για να καταλάβουμε τον διπλανό μας, να ταυτιστούμε, να σκεφτούμε και ίσως να αντιληφθούμε ότι κάθε ανθρώπινη ιστορία έχει κάτι να μας πει…
Σε μια παράσταση θεάτρου playback δεν υπάρχει κείμενο…
Το κείμενο δημιουργείται την ώρα της παράστασης…
Όποιος θεατής νοιώσει την ανάγκη, μοιράζεται με τους ηθοποιούς και το κοινό μια ιστορία, μια σκέψη, ένα συναίσθημα, ακόμα κι ένα όνειρο που είδε… ή… που θα ήθελε να δει… και η ομάδα των ηθοποιών αναλαμβάνει να το δραματοποιήσει εκείνη την στιγμή…
Σας περιμένουμε.
Είσοδος δωρεάν.
Το Πρόγραμμα ανακούφισης των πληγέντων από τις πυρκαγιές της Αττικής χρηματοδοτείται από το The Coca-Cola Foundation σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη.