22/01/2016 Αποχώρηση του Καθ. Στέλιου Στυλιανίδη από την θέση του Επιστημονικού Διευθυντή και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΑΨΥ

22/01/2016 Αποχώρηση του Καθ. Στέλιου Στυλιανίδη από την θέση του Επιστημονικού Διευθυντή και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΑΨΥ

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους της ΕΠΑΨΥ η απόφαση του ιδρυτή της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. να αποχωρήσει από την θέση του Επιστημονικού Διευθυντή και από το Διοικητικό Συμβούλιο.
 
Η ΕΠΑΨΥ ιδρύθηκε το 1988 με πρωτοβουλία του Στέλιου Στυλιανίδη και πλέον μπαίνει σε μία νέα φάση ως οργανισμός. Η αποχώρηση από την θέση του επιστημονικού διευθυντή συμπίπτει με την δημιουργία μίας οκταμελούς επιστημονικής επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν οι υπεύθυνοι – συντονιστές των στεγαστικών δομών, των κινητών μονάδων, του κέντρου ημέρας, της κεντρικής διοίκησης, της ιατρικής υπηρεσίας και της αξιολόγησης. Η Επιτροπή αυτή θα έχει την ευθύνη για τον στρατηγικό σχεδιασμό των δράσεων και των υπηρεσιών του οργανισμού, της παρακολούθησης και της αξιολόγησής τους και δράσεις για την βελτίωση της λειτουργίας και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η εκδήλωση αυτή υπήρξε μία ευκαιρία για να τιμηθεί ο κ. Στυλιανίδης από τους συνεργάτες στην Ε.Π.Α.Ψ.Υ. για την συνολική του προσφορά σε επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο. Πολλοί από τους παρευρισκόμενους, νέοι ή παλαιότεροι συνεργάτες της Ε.Π.Α.Ψ.Υ., πήραν τον λόγο για να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στον οραματιστή και ιδρυτή της Ε.Π.Α.Ψ.Υ.

Ο Καθ. Στ. Στυλιανίδης θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τον οργανισμό από νέο πλέον ρόλο, αυτό του συμβούλου στρατηγικής και επόπτη της επιστημονικής επιτροπής.    
 
Επιστολή του Καθ. Γ. Σακκέλη, Αντιπρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου

“Φίλες και φίλοι,
Με συγκίνηση πληροφορούμαι τα της αποχώρησης του Στέλιου Στυλιανίδη από το ΕΠΑΨΥ. Του εντιμότατου επιστήμονα και ανθρώπου που άφησε ισχυρό αποτύπωμα στη δυναμική της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα… και συνεχίζει. Πολέμησε και πολεμάει  τις ισχυρές κοινωνικές και άλλες αντιστάσεις με μοναδικά όπλα την άρτια επιστημονική γνώση και την προσήλωσή του στους θεσμούς. Κατέκτησε τον σεβασμό και την αναγνώριση της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και κοσμοπολίτης πάντοτε, χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί τη σοφία του, μόνο για το καλό. Πράγματι, μόνο για το καλό.

Είμαι υπερήφανος που με τίμησε με τη φιλία του όλα αυτά τα χρόνια. Είναι δε από τα σπάνια φαινόμενα στη χώρα μας, να αποχωρεί ο ιδρυτής ενός τόσο σημαντικού φορέα και να αφήνει πίσω του μια ομάδα νέων άξιων και δυναμικών επιστημόνων για να συνεχίσουν το έργο του.
Το μικρό αυτό σημείωμα, δεν έχει φυσικά καμία σχέση με αποχαιρετισμό. Αντιθέτως, είναι καλωσόρισμα για μάχες από άλλες επάλξεις, στις οποίες τον περιμένω. Άλλωστε ο Στέλιος δεν θα μπορούσε να μείνει ποτέ ήσυχος!!!
Καλή συνέχεια και καλή δύναμη αγαπημένε φίλε!
 
Μετά Τιμής
Γιάννης Σακέλλης