20/06/2018 Δελτίο Τύπου 3ου ετήσιου Τουρνουά Μπάσκετ «Τρίποντο στο Στίγμα» της ΕΠΑΨΥ

20/06/2018 Δελτίο Τύπου 3ου ετήσιου Τουρνουά Μπάσκετ «Τρίποντο στο Στίγμα» της ΕΠΑΨΥ

Το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε το 3ο ετήσιο Τουρνουά Μπάσκετ «Τρίποντο στο Στίγμα» που διοργανώνει το Κέντρο Ημέρας «Franco Basaglia» της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας. Συμμετείχαν 32 ομάδες αποτελούμενες από λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Το μήνυμα που θελήσαμε να περάσουμε είναι απλό. Η ψυχική ασθένεια μπορεί να γίνει ψυχικό σθένος, δύναμη και αγωνιστικότητα για ζωή. Ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο δεν είναι τα ίδια τα συμπτώματα της ασθένειας αλλά οι επιπτώσεις του στίγματος, του φόβου, της κοινωνικής αναλγησίας. Αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε και να καταπολεμήσουμε μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις συμμετοχής στην ζωή.  Νικήτρια ομάδα μετά από δραματικούς αγώνες αναδείχθηκε η ομάδα ΤΡΕΑΛ από το Κέντρο Ημέρας του ΕΠΙΨΥ η οποία νίκησε στον τελικό τους  Mπάσχετους του Οικοτροφείο Χαλκίδας ΕΠΑΨΥ. Στον μικρό τελικό επικράτησαν οι Καλαθοφύλακες, οι έφηβοι του Κέντρου Ημέρας του νοσοκομείου Γεννηματά.

 Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους συμμετείχαν και στήριξαν αυτήν την προσπάθεια: τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας που αγωνίστηκαν με κέφι και ενθουσιασμό, τους  επαγγελματίες ψυχικής υγείας και τους εθελοντές που συμμετείχαν στην εκδήλωση και όλους τους συναδέλφους στην ΕΠΑΨΥ που συνεχίζουν να οραματίζονται και να ονειρεύονται.  Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς  Argo Travel , Φούρνος Μπαλής , Σκλαβενίτης Μελισσίων , Lundbeck , ΚΟΙΣΠΕ Ηλιοτρόπιο ,Artisanal , Συγγρουόμενο , για τα έπαθλα και την οικονομική υποστήριξη  , και για την προβολή της εκδήλωσης το Sport24.gr , to TVXS.GR και το enallaktikos.gr. Τους εθελοντές μας , τη Δέσποινα Δημοπούλου , τον Μάνο Γεωργακόπουλο για το ηχοσύστημα που παρείχε  και τους Εθελοντές Σαμαρείτες  για τη νοσηλευτική κάλυψη.

 Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Χαλανδρίου για την παραχώρηση του γηπέδου και τέλος τον εξαιρετικό Αντώνη Μιτζελο με την ηλεκτρική κιθάρα του που μάς έκανε όλους να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε μέσα στο γήπεδο.
 
 Ραντεβού του χρόνου