17/05/2016 Παρουσία του κύριου Στέλιου Στυλιανίδη στο Ελληνικό Συνέδριο Ηγεσίας 2016

17/05/2016 Παρουσία του κύριου Στέλιου Στυλιανίδη στο Ελληνικό Συνέδριο Ηγεσίας 2016

Την Παρασκευή 13 και Σάββατο 14/05 πραγματοποιήθηκε στο Λαγονήσι το Ελληνικό Συνέδριο Ηγεσίας για το 2016. Συμμετείχαν πολλοί και διακεκριμένοι ομιλητές και συζητήθηκαν διάφορα θέματα επιχειρηματικότητας, ηγεσίας και διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων εν καιρώ κρίσης. Στο συνέδριο συμμετείχε με ομιλία ο κύριος Στέλιος Στυλιανίδης στο τέλος της οποίας ακολούθησε συζήτηση με κορυφαία στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων για πιθανή χρηματοδότηση των δράσεων της ΕΠΑΨΥ.


Ακολουθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το συνέδριο.

LEADERCHIP! Ηγετική νοοτροπία χωρίς αυταπάτες 
13-14 Μαϊου 2016, Grand Resort Lagonissi

Η νοοτροπία είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες αλλαγής  και, κατ’ επέκταση, εξέλιξης και ανέλιξης. Μια παγιωμένη και αμετάβλητη νοοτροπία μας αποτρέπει από το να μαθαίνουμε καινούρια πράγματα. Κι επειδή  το καινούριο είναι στο μυαλό, είναι ζωτικής σημασίας να καλλιεργούμε συνειδητά, σε κάθε ευκαιρία, την ανοιχτή σκέψη και την πεποίθηση της διαρκούς αυτοβελτίωσης.


Η αυταπάτη, από την άλλη, είναι ένα πρόβλημα παλαιό και σύμφυτο με την ανθρώπινη φύση. Πρώτος μίλησε γι’ αυτό ο Πλάτων με την παραβολή του Σπηλαίου. Μέσα στο Σπήλαιο, όχι μόνο ζούμε τη ζωή μας με βεβαιότητες, αλλά δυσπιστούμε σε όσους τις αμφισβητούν. Μας αρέσουν οι βολικές αυταπάτες!

Οι ηγέτες μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν αυταπάτες πολλές φορές ανεπίγνωστα, προτιμώντας τις παρηγορητικές ψευδαισθήσεις.


  • Πώς μπορεί ένας ηγέτης και η διευθυντική ομάδα να δουν την πραγματικότητα χωρίς φτιασιδώματα και ψευδαισθήσεις;
  • Διαθέτουν οι ηγέτες το σθένος να δουν την πραγματικότητα κατάματα ή επιλέγουν την οδό της αυταπάτης;
  • Μπορούν να σκεφθούν (και  να παροτρύνουν τους συνεργάτες τους) εκτός πλαισίου ή αρκούνται στη θαλπωρή της συμβατικότητας και της ρουτίνας;

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου πατήστε εδώ 
Για να κατεβάσετε το έντυπο του Συνεδρίου πατήστε εδώ