15/05/2018 Δελτίο Τύπου ημερίδας στην Πάρο με θέμα «Ανάπτυξη, αποκλίσεις κι όρια στην Προσχολική και Πρώτη Σχολική Ηλικία»

15/05/2018 Δελτίο Τύπου ημερίδας στην Πάρο με θέμα «Ανάπτυξη, αποκλίσεις κι όρια στην Προσχολική και Πρώτη Σχολική Ηλικία»

Επιτυχής υλοποίηση ημερίδας στην Πάρο με θέμα «Ανάπτυξη, αποκλίσεις κι όρια στην Προσχολική και Πρώτη Σχολική Ηλικία»
 
H Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας BA Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ, μετά από πρόσκληση του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Πάρου, συμμετείχε σε ημερίδα με θέμα: «Ανάπτυξη, Αποκλίσεις και Όρια στην Προσχολική και Πρώτη Σχολική Ηλικία», που υλοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 11/05/2018, στην Πάρο. Στην ημερίδα συμμετείχαν γονείς, εκπαιδευτικοί κι επαγγελματίες που εργάζονται με γονείς και παιδιά. Η Παιδοψυχίατρος της Κινητής Μονάδας, κα Ειρήνη Κουβέλου, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα που αφορούσε τα φυσιολογικά αναπτυξιακά ορόσημα βρεφών και παιδιών προσχολικής ηλικίας και τις αποκλίσεις.

Η  κα Αργυρώ Καλτσά, Παιδοψυχίατρος, Επιμ. Α΄ ΕΣΥ Πανεπιστημιακής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”, Οικογενειακή Θεραπεύτρια μίλησε για τις συχνότερες διαταραχές στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία και τις επιπτώσεις τους στην οικογένεια. Τέλος η κα  Στέλλα Παντελίδου, Κλινική Ψυχολόγος MSc, PhD (cand.), Οικογενειακή Θεραπεύτρια κι Επιστημονική Υπεύθυνη Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας ΒΑ και Δυτικών Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ, ανέπτυξε το θέμα της σημασίας των ορίων στη συμπεριφορά των παιδιών και το ρόλο της οικογένειας.