09/10/2019 Δελτίο Τύπου από το Οικοτροφείο Πεντέλης (ΕΠΑΨΥ) για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

09/10/2019 Δελτίο Τύπου από το Οικοτροφείο Πεντέλης (ΕΠΑΨΥ) για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα. Την πρωτοβουλία πήραν από κοινού το 1994 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Φέτος, το κύριο θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας είναι η «Πρόληψη της Αυτοκτονίας».
Το Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Πεντέλης (ΕΠΑΨΥ) συμμετέχει ενεργά στην Παγκόσμια αυτή προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. Οι φιλοξενούμενοι του Οικοτροφείου μοιράζονται τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους και στέλνουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα.


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας το προσωπικό και οι εθελοντές του Οικοτροφείου Πεντέλης (ΕΠΑΨΥ) θα βρεθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων (17ης Νοεμβρίου & Αγίου Γεωργίου) την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, 10.00 – 13.00. Προσφέροντας δωρεάν νοσηλευτικές υπηρεσίες (μέτρηση αρτηριακής πίεσης, σακχάρου και οξυμετρίας) θα ενημερώνουν για την ψυχική νόσο και όσα συνδέονται με αυτήν.

Ελάτε να μεταδώσουμε μαζί τα μηνύματα των φιλοξενούμενων.
Η ψυχική υγεία είναι υπόθεση όλων μας.