09/10/2018 Εκδήλωση εορτασμού 30 ετών λειτουργίας της Ε.Π.Α.Ψ.Υ.

09/10/2018 Εκδήλωση εορτασμού 30 ετών λειτουργίας της Ε.Π.Α.Ψ.Υ.

Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 η Ε.Π.Α.Ψ.Υ. θα γιορτάσει τα 30 χρόνια λειτουργίας της σto Μέγαρο Μουσικής.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή ατόμων που λαμβάνουν υπηρεσίες από την Ε.Π.Α.Ψ.Υ., των εργαζομένων, επιστημονικών συνεργατών, εκπροσώπων  70 φορέων και φίλων.

Η βραδιά θα περιλαμβάνει:

 • Συναυλία κλασσικής μουσικής. Κάποιοι από τους καλλιτέχνες, λαμβάνουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας από το Κέντρο Ημέρας “Franco Basaglia” της Ε.Π.Α.Ψ.Υ.
 • Ομιλίες για τα δικαιώματα και την ψυχική υγεία από τον Καθ. Δημήτρη Χριστόπουλο, Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον Καθ. Στέλιο Στυλιανίδη, Ιδρυτή της ΕΠΑΨΥ.
 • Βράβευση για την συνεισφορά τους στο χώρο της ψυχικής υγείας των:
  • Καθηγητής Benedetto Saraceno, Διευθυντής (2000 – 2010) του Τμήματος Ψυχικής Υγείας και Ουσιοεξαρτήσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Γραμματέας, Γενικός Γραμματέας του Ινστιτούτου της Λισσαβόνας για την Παγκόσμια Ψυχική Υγεία [1]
  • Ομ. Καθηγήτρια Φωτεινή Τσαλίκογλου, ψυχολόγος – συγγραφέας, ιδρυτικό μέλος της Ε.Π.Α.Ψ.Υ.
  • Στέλιος Κούλογλου, Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής. Πρώην μέλος Δ.Σ. της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. [2]
  • Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία-ΣΟΨΥ Πάτρας
  • Θεατρική Ομάδα Οικοτροφείου Λαμίας Ε.Π.Α.Ψ.Υ.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνουν οι δημοσιογράφοι του Αθήνα 9.84 κ. Ελ. Ορφανίδου και Ελ. Κουμάντου.

Στόχος της εκδήλωσης, μία ημέρα πριν την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, είναι να αναδείξουμε μέσω και της μουσικής ότι δεν υπάρχουν διαχωρισμοί στην ψυχική υγεία.

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. έχουν αλλάξει πολλά, αλλά παραμένει σταθερή η προσήλωσή μας στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας στο συνάνθρωπό μας.

 

[1], 2 Το ευχαριστήριο μήνυμα για την παραλαβή του βραβείου θα προβληθεί μέσω βίντεο

 


Ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Ώρα προσέλευσης για όσους έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους 17.30. Παρακαλούμε σεβαστείτε την ώρα έναρξης. Η εκδήλωση είναι κλειστή και θα συμμετέχουν μόνο άτομα που έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους μετά από πρόσκληση. Για πληροφορίες: κ. Μεσολλογίτου, 6972557905