09/08/2019 Δελτίο τύπου για τη συμμετοχή των Στεγαστικών Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Εύβοιας στο 3ο bio Mechanical festival

09/08/2019 Δελτίο τύπου για τη συμμετοχή των Στεγαστικών Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Εύβοιας στο 3ο bio Mechanical festival

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ένοικοι, το προσωπικό και οι συνεργάτες των Στεγαστικών Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) στην Εύβοια, συμμετείχαν στο 3ο bio-Mechanical festival με το Αφιέρωμα Τέχνης και Ψυχικής Υγείας: “Η δική μας πατρίδα είναι ο Άνθρωπος”, στη Δημοτική Πινακοθήκη Χαλκίδας “Δ.Μυταράς”, όπου από τη Τρίτη 23 Ιουλίου έως τη Τρίτη 30 Ιουλίου 2019, εκτέθηκαν:

– Φωτογραφικά έργα των Θοδωρή Νικολάου & Κατερίνας Στούπα, αναδεικνύοντας στιγμιότυπα της καθημερινότητας των Μονάδων και αποκαλύπτοντας έννοιες συνυφασμένες με την αποκατάσταση.

-Εικαστικά έργα των συμμετεχόντων στην ομάδα art therapy. Δημιουργίες των ενοίκων, από ψυχής, υπό την καθοδήγηση της εικαστικής ψυχοθεραπεύτριας Πατρίτσιας Κουβέλη.

Την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019, με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους ενοίκους, παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο υπό την καθοδήγηση της ηθοποιού & σκηνοθέτη Γεωργίας Καρλατήρα. Το θεατρικό δρώμενο διαδέχθηκε το Εργαστήρι Εικαστικής Θεραπείας, όπου οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν και απεικόνισαν τις διαφορετικές αποχρώσεις της φωνής τους. Το εργαστήριο διήρκεσε 1,5 ώρα υπό την οργάνωση και την καθοδήγηση της εικαστικής θεραπεύτριας, Εύας Ταυρή.

Στην προσπάθειά μας αυτή, ευχαριστούμε θερμά το Θέατρο Χαλκίδας για την αποδοχή και την υποστήριξη που επέδειξε, και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του.