03/11/2017 Δελτίο Τύπου για Ημερίδα για την Άνοια στην Πάρο από την ΕΠΑΨΥ

03/11/2017 Δελτίο Τύπου για Ημερίδα για την Άνοια στην Πάρο από την ΕΠΑΨΥ

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ημερίδα στην Πάρο για την Άνοια. Η ημερίδα οργανώθηκε από το  ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Πρόνοιας & Αλληλεγγύης Δήμου Πάρου σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ και την Εταιρεία Νόσου Alzheimer Αθηνών.


Ομιλητές ήταν η κυρία Παρασκευή Σακκά, Πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου AlzheimerΑθηνών και του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια, η Ελένη Μαργιώτη, Κλινική Νευροψυχολόγος, Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας για άτομα με άνοια στο Μαρούσι της Εταιρείας Νόσου Αlzheimer Αθηνών, ο Δημήτρης Γαλάνης, Κοινωνικός Λειτουργός της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ, η Αθανασία Κυδωνιέως, Κοινωνική Λειτουργός του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Πρόνοιας & Αλληλεγγύης του Δήμου Πάρου, καθώς κι ένα μέλος της ομάδας μνήμης του ΚΑΠΗ Παροικιάς. Οι ομιλητές ανέπτυξαν θέματα που αφορούν τις σύγχρονες εξελίξεις για τη Νόσο Αlzheimer, τη λειτουργία της Μνήμης, τις αλλαγές στο οικογενειακό σύστημα που έπονται της διάγνωσης της άνοιας, ενώ παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα του Συμβουλευτικού Σταθμού Μνήμης του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Πρόνοιας & Αλληλεγγύης.


Την εκδήλωση συντόνισαν η Στέλλα Παντελίδου, Κλινική Ψυχολόγος, Επιστημονική Υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ και η Αθανασία Κυδωνιέως, Κοινωνική Λειτουργός του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Πρόνοιας & Αλληλεγγύης του Δήμου Πάρου. Την επόμενη μέρα έγιναν αξιολογήσεις των νοητικών λειτουργιών με μεγάλη προσέλευση κόσμου.