Άρθρα

 Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ημερίδα στην Πάρο για την Άνοια. Η ημερίδα οργανώθηκε από το  ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Πρόνοιας & Αλληλεγγύης Δήμου Πάρου σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ και την Εταιρεία Νόσου Alzheimer Αθηνών.

Ομιλητές ήταν η κυρία Παρασκευή Σακκά, Πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου AlzheimerΑθηνών και του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια, η Ελένη Μαργιώτη, Κλινική Νευροψυχολόγος, Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας για άτομα με άνοια στο Μαρούσι της Εταιρείας Νόσου Αlzheimer Αθηνών, ο Δημήτρης Γαλάνης, Κοινωνικός Λειτουργός της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ, η Αθανασία Κυδωνιέως, Κοινωνική Λειτουργός του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Πρόνοιας & Αλληλεγγύης του Δήμου Πάρου, καθώς κι ένα μέλος της ομάδας μνήμης του ΚΑΠΗ Παροικιάς. Οι ομιλητές ανέπτυξαν θέματα που αφορούν τις σύγχρονες εξελίξεις για τη Νόσο Αlzheimer, τη λειτουργία της Μνήμης, τις αλλαγές στο οικογενειακό σύστημα που έπονται της διάγνωσης της άνοιας, ενώ παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα του Συμβουλευτικού Σταθμού Μνήμης του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Πρόνοιας & Αλληλεγγύης.

Την εκδήλωση συντόνισαν η Στέλλα Παντελίδου, Κλινική Ψυχολόγος, Επιστημονική Υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ και η Αθανασία Κυδωνιέως, Κοινωνική Λειτουργός του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Πρόνοιας & Αλληλεγγύης του Δήμου Πάρου. Την επόμενη μέρα έγιναν αξιολογήσεις των νοητικών λειτουργιών με μεγάλη προσέλευση κόσμου.

 

 

Δείτε την παρέμβαση του καθηγητή Στέλιου Στυλιανίδη στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ αναφορικά με τις αιτίες, τρόπους αντιμετώπισης αλλά και το περιεχόμενο των Κρίσεων Πανικού.

Πατήστε στην εικόνα και μετακινήστε τον κέρσορα στο 03:35:30:

Δείτε τις αφίσες του Κέντρου Ημέρας Αγίας Παρασκευής της ΕΠΑΨΥ για τον ερχόμενο μήνα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας:

 

 

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας οι δομές της ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς υλοποίησαν δωρεάν μία σειρά από επιτυχημένες δράσεις, που στόχευαν στην υπεύθυνη ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας καθώς και στην ψυχαγωγία.

Συγκεκριμένα:

  • Την Τρίτη 10/10 το πρωί η ΕΠΑΨΥ σε συνεργασία με το Δήμο Λεβαδέων οι έμπειροι νοσηλευτές των δομών μας προσέφεραν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και πιέσεως σε περισσότερους από 300 συμπολίτες μας στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς, με παράλληλη ενημέρωση για την Ψυχική Υγεία.
  • Την Τετάρτη 11/10 στις 19.00 στο art cafe Αστραδενή το ενδιαφέρον του κοινού προσέλκυσε η προβολή του ντοκυμαντέρ "Εκκρεμές", που αφηγείται την ψυχιατρική εμπειρία του Στάθη, ενοίκου του Προστατευόμενου Διαμερίσματος της ΕΠΑΨΥ Λαμίας.
  • Την Πέμπτη 12/10 διοργανώθηκε γιορτή στον χώρο του οικοτροφείου, με συμμετοχή μελών του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ "Ειδική Παιδεία", μελών του ΣΟΨΥ Βοιωτίας, συγγενών, φίλων και εθελοντών.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Λεβαδέων για την συνεργασία καθώς και όλους όσοι στήριξαν τις δράσεις με την παρουσία και την βοήθειά τους.

 

 

 

 

 

 

To Σάββατο 21/10/2017 θα πραγματοποιηθεί από την ΕΠΑΨΥ ενημερωτική ομιλία για την Άνοια από την  σε συνεργασία με το Δήμο Πάρου και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών.

 

ΠΟΥ: Παροικιά, Πάρος (αίθουσα Αρχίλοχος)

ΠΟΤΕ: 21/10/017

ΩΡΑ: 18:30

 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την αφίσα της εκδήλωσης:

 

 

 

 

Βρίσκεστε εδώ: Home

Δείτε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

Βρείτε μας στο Facebook